Machiaj & Cosmetica

#greseli #frumusete #make-up #farduri #ochi #machiaj

10 greseli frecvente in machiaj

Din dorinta de a arata foarte bine, multe femei exagereaza in ceea ce priveste machiajul. Fie ca opteaza pentru un fard care nu se potriveste tinutei, fie ca abuzeaza de pudra sau de ruj, reprezentantele sexului frumos gresesc flagrant tocmai intr-un domeniu care le caracterizeaza.

Iata cele mai des intalnite greseli pe care le comit femeile in arta infrumusetarii:

1. Nuanta nepotrivita de fond de ten

Greseala cea mai des intalnita este alegerea gresita a nuantei fondului de ten. Este esential sa-ti alegi o culoare potrivita pielii tale, pentru ca altfei vei crea impresia ca ai o masca pe fata. De asemenea, textura fondului de ten este foarte importanta. De exemplu, un fond de ten pudra, care acopera in profunzime, nu se utilizeaza zilnic. Aplicarea acestuia este bine sa se efectueze cu degetele, nu cu un buretel, pentru a stii cat produs sa dozezi si pentru a-l intinde eficient. Crema hidratanta trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de efectuarea machiajului pentru a evita aparitia petelor.

2. Imi vine bine... daca este la moda

Machiajul trebuie sa puna in valoare frumusetea fiecarei femei si nu sa ilustreze ultimele tendinte ale momentului. Se poate intampla ca nuantele la moda sa nu se potriveasca pielii tale. Din pacate, multe femei nu tin cont de acest aspect si apeleaza la un machiaj total nepotrivit. Orice femeie trebuie sa stie in principiu culorile de baza care i se potrivesc.

3. Fardul de obraz aplicat artificial

Doua dungi de fard care se intind de la urechi pana la baza nasului nu dau un aspect frumos si in niciun caz natural. Pentru a aplica blusher-ul, este indicat sa zambesti lejer pentru ca pometii sa se evidentieze. Odata descoperita zona care trebuie marcata, aplica nuanta care ti se potriveste, in inaltime, prin miscari circulare, de la baza nasului pana spre tample. Pentru a estompa din intensitatea fardului, tamponeaza usor obrazul cu o batista de hartie.

4. Contur de buze evident

Un creion de buze mai inchis decat rujul aspreste trasaturile si diminueaza naturaletea. Este recomandat sa optezi pentru o nuanta de contur de buze asemanatoare rujului  si sa nu exagerezi in privinta conturului. Deoarece creionul are in general o textura mai densa decat a rujului, te poti trezi dupa cateva ore in situatia in care sa mai ai pe buze decat creionul. O solutie simpla ar fi ca dupa ce ti-ai conturat buzele sa mai aplici putin creion si in interiorul buzelor, dupa care sa aplici rujul sau gloss-ul.

5. Pete pe piele de la autobronzant

Intr-adevar aplicarea autobronzantului este destul de dificila. In primul rand pielea trebuie foarte bine curatata de celulele moarte si perfect hidratata. Produsul poate accentua imperfectiunile pielii, infiltrandu-se in porii dilatati. Solutia? Foloseste un produs care iti coloreaza pielea in timp.

6. Sprancene neglijate

Prea subtiri, prea groase, asimetrice... o linie urata a sprancenelor poate deforma o figura. Rolul acestora este acela de a incadra privirea. Inainte de a te pensa pentru prima data este bine sa mergi la un salon de infrumusetare pentru ca un specialist sa-ti dea forma de baza. Dupa aceea, poti folosi chiar tu penseta, pentru a-ti mentine conturul.

7. Un fard de pleoape care evidentiaza ridurile

Cu cat fardul este mai stralucitor, cu atat nuanteaza ridurile mai mult. Este indicat sa optezi pentru produse mate, inca de la aparitia primelor riduri de expresie. De asemenea, nu utiliza farduri de pleoape in nuante care iti scot in evidenta cearcanele (in special nuantele de verde).

8. Pudra in exces

Un ten foarte pudrat imbatraneste fizionomia si da impresia unei fete de ceara. Pudra este esentiala pentru a matifia tenul si pentru a acoperi in profunzime. Totusi, pentru un machiaj de zi este mult mai indicat sa folosesti un baton corector pe care sa-l aplici in zonele cu probleme. La un machiaj de seara , dupa aplicarea fondului de ten, poti folosi o pudra translucida, intr-o cantitate foarte mica.

9. Un machiaj care neutralizeaza trasaturile

Machiajul nu trebuie doar sa acopere imperfectiunile tenului, precum cosurile sau ridurile, ci si sa puna in valoare expresivitatea fetei. Un machiaj frumos nu este neaparat un machiaj care acopera tot, ci dimpotriva care scoate in evidenta muschii si osatura fetei. De exemplu, pentru a-ti face un contur frumos al buzelor, este indicat sa inchizi usor gura si sa zambesti lejer, pentru a-ti permite sa desenezi un contur foarte natural. In privinta obrajilor, pentru a aplica in mod corect blusher-ul, este indicat sa zambesti usor pentru ca obrajii se ridica si sunt mai usor de conturat.

10. Machiaj excesiv

Nu putine sunt femeile care isi fac un machiaj exagerat, abuzand de toate elementele: foarte mult creion dermatograf , foarte mult rimel, foarte mult ruj, foarte mult fond de ten. Un machiaj reusit este un machiaj echilibrat, care scoate in evidenta trasaturile, dar care lasa totodata impresia unei frumuseti naturale.

Citeste despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare