Do it yourself

#pedichiura acasa #pedichiura #pedichiura perfecta #trucuri pedichiura

Pedichiura ca la salon. Cum iti ingrijesti singura picioarele acasa

Saloanele de infrumusetare s-au inchis odata cu declararea starii de urgenta. Asta nu inseamna ca nu ne mai ingrijim si singure. Oricat de obisnuita ai fi ca altcineva sa se ocupe de pedichiura ta, spre exemplu, afla ca o poti face si acasa, asa incat sa ai calcaie frumoase si unghii perfect ingrijite.

 

Trebuie sa ai doar instrumentele potrivite si sa urmezi cativa pasi simpli.

Scapa de oja veche de pe unghii. Inainte de toate, este recomandat sa elimini lacul de unghii vechi cu ajutorul unor dischete din bumbac si cu acetona. Sterge cu atentie unghiile asa incat sa nu mai ramana nicio urma de oja.

Scalda-ti picioarele in apa calda. Dupa ce te-ai spalat bine cu apa si sapun pe picioare, pregateste un lighean cu apa calda. Pune in el doua lingurite de bicarbonat, pentru un efect antibacterian, dar si cateva picaturi de ulei parfumat. Tine-ti picioarele in apa timp de 15 de minute, pentru ca pielea ingrosata de pe calcai sa se inmoaie usor.

Exfoliaza. Cu ajutorul unui scrub indeparteaza stratul de piele moarta, favorizand astfel reinnoirea celulelor. Exfolierea se poate face fie folosind produse speciale, pe care le cumperi din drogherii, fie folosind ingrediente naturale, cum ar fi zat de cafea sau zahar.

Foloseste piatra ponce. Indispensabila pentru o pedichiura perfecta chiar si acasa este piatra ponce, o roca usoara si poroasa cu care se indeparteaza pielea ingrosata de pe calcaie. Freaca zonele intarite cu miscari lente, pentru a nu te rani.

Hidrateaza-ti pielea. Foloseste creme hranitoare pe baza de uree sau ulei de masline si maseaza picioarele cu miscari circulare. Pentru a inmuia cuticulele, foloseste uleiuri emoliente.

Elimina cuticulele. Dupa ce ti-ai inmuiat pielea, indeparteaza cuticulele. Mai intai, desprinde-le de pe unghii cu un instrument special din lemn sau din otel, apoi elimina-le cu o foarfeca. Este o operatie delicata care trebuie facuta cu mare atentie, pentru a evita sa provoci mici taieturi.

Taie-ti si pileste-ti unghiile. Cu o unghiera sau cu o forfecuta scurteaza unghiile, apoi da-le forma dorita cu ajutorul unei pile.

Aplica lac de unghii. Ultimul pas in efectuarea unei pedichiuri DIY perfecte este lacul de unghii. Inainte de aplicarea culorii, trebuie sa aplici o baza cu rol de intarire si de protectie a unghiei. Poti apoi sa aplici lacul de unghii in doua straturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare