Do it yourself

#secrete manichiura #manichiura DIY #manichiura acasa

Manichiura acasa in 6 pasi simpli

 

Mainile ingrijite schimba radical intreg aspectul unei femei. Sunt, in definitiv, o asa numita carte de vizita. Ele vorbesc despre atentia pe care aceasta o acorda propriului corp si imaginii sale. De multe ori, insa, nu avem timp sa trecem pe la salon, astfel ca va trebui sa obtinem acasa ceea ce manichiurista realizeaza in mod obisnuit.
 
E nevoie doar de cateva ustensile pentru manichiura si de putina rabdare. Chiar si cele mai putin indemanatice vor observa ca se poate realiza foarte simplu acasa o manichiura corecta si frumoasa. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Indeparteaza cuticulele

Primul lucru care trebuie facut este indepartarea cuticulelor. Instrumentele de care avem nevoie sunt o forfecuta profesionala si un impingator de cuticule, de preferinta din lemn. Inainte de toate ar fi bine sa iti tii mainile putin ma inmuiat. E suficient sa introduci varful degetelor intr-un castron cu apa calduta timp de 10 minute. Dupa asta, pielitele vor fi mai moi si iti va fi mai usor sa le indepartezi, fara a risca sa creezi mici leziuni.

Taie si pileste unghiile

Daca te-ai saturat de unghiile lungi, care risca mereu sa se rupa, taie-le cu ajutorul unei unghiere. Daca vrei doar sa le scurtezi putin, le poti da forma cu ajutorul unei pile. Pilele au diferite tipuri de abrazivitate, cele extrem de fine fiind folosite pentru a da luciu unghiilor. Pentru scurtatul unghiilor naturale se folosesc, in general, pilele cu o abrazivitate medie sau fina (abrazivitate 180, 240).

Hidrateaza mainile

Pentru a obtine un rezultat bun atunci cand iti faci manichiura acasa, nu trebuie sa uiti una dintre cele mai importante etape - hidratarea. Este esential sa ai maini moi si fara crapaturi. Pentru aceasta alege, de exemplu, o creme hranitoare pe baza de uree, ulei de masline sau miere. Alternativ, poti opta pentru creme de protectie solara, deoarece pielea de pe maini tinde sa imbatraneasca prematur. Pentru unghii si cuticule putem alege in schimb uleiuri reparatoare.

Aplica o baza

Inainte de a aplica lacul de unghii, este necesar sa aplici o baza pe unghii. Acest lucru nu numai ca va impiedica culoarea sa se crape sau sa coloreze cuticulele, dar va intari si unghiile. Din acest motiv este de preferat sa optezi pentru tratamente cu actiune de intarire. Bazele sunt, de obicei, transparente, dar exista unele intr-o nuanta pudrata sau laptoasa, ideale pentru cele care nu agreeaza culorile stralucitoare, dar vor totusi sa aiba unghiile stralucitoare si ingrijite.

Alege culoarea

Dupa parcurgerea tuturor pasilor necesari pentru manichiura DIY, aplica oja pe care ai ales-o. Exista o multime de optiuni intre culori, texturi si finisaje. Poti opta pentru oja cu efect gel, oja rezistenta, opaca sau chiar cu efect oglinda, in culori clasice, dar intotdeauna actuale, precum rosu, negru si alb sau nuante mai luminoase precum magenta, albastru sau corai.

Aplica un strat superior

Dupa ce ai aplicat doua straturi de oja si le-ai lasat sa se usuce cateva minute, poti aplica un top coat care nu numai ca protejeaza culoarea, prelungindu-i durata, dar permite si uscarea rapida fara imperfectiuni. Il poti cumpara individual sau poti cumpara truse de manichiura DIY, echipate cu tot ce ai nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului