Do it yourself

# haine buline #buline #stil feminin #reconditionare haine # proiecte diy #diy

Haine cu buline facute chiar de tine

Bulinele au fost si vor ramane mereu in trend. Sunt un imprimeu foarte romantic si feminin, asa ca neaparat trebuie sa ai in garderoba cateva piese cu picatele. Daca nu ai, trebuie sa iti faci. Iata cateva transformari usor de pus in practica:

Fusta cu picatele

O fusta neagra din denim devine plictisitoare la un moment dat, asa ca o poti transforma intr-una extrem de interesanta daca ii faci niste buline.

Pentru asta ai nevoie de un creion pentru pete textile si de o rigla. Intinde fustita pe blatul unei mese, apoi fixeaza rigla la tiv si incepe sa punctezi din centimetru in centimetru cu creionul decolorant. Vei obtine puncte mici albe. Pe randul urmator ai grija sa aplici bulinele intre spatii, astfel incat sa nu creezi vizual linii drepte. Vei vedea cum, in doar 15-20 de minute, cu o investitie minima - un astfel de creion costa in jur de 15 lei - ai reusit sa obtii o piesa unicat. Poti proceda la fel cu o pereche de balerini negri, pe care sa ii asortezi la fusta cu buline.

Bluza cu buline

O camasa uni poate avea o soarta asemanatoare daca decizi ca bulinele sunt imprimeul de care ai nevoie.

Pentru acest proiect iti trebuie o camasa uni, vopsea pentru textile in nuanta in care vrei sa obtii bulinele si o bucata de burete de forma rotunda. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi buretelul in vopsea si sa aplici din loc in loc bulinele material. Lasa sa se usuce vopseaua, apoi calca bluza pe dos, pentru a ajuta la fixarea acesteia pe material.

Pantaloni cu buline

Daca poti pune buline pe o fusta, pe o bluza sau pe o pereche de expadrile, atunci e clar ca poti face acest lucru si cu o pereche de jeans.

Ai nevoie de cateva coli de hartie cerata perforata, precum cea folosita la impachetatul produselor din carne. Iti mai trebuie un fier de calcat, vopsea textila alba si un buretel.

Cu fierul incins, calca hartia cu partea cerata pe material, astfel incat sa ramana lipita de acesta. Apoi, inmoaie buretelul in vopsea si "umple" gaurile hartiei, colorand practic materialul. Lasa vopseaua sa se usuce, iar la final desprinde usor hartia. Te vei bucura de o pereche de pantaloni foarte haiosi.

Surse foto: ispydiy.com, elizabethkartchner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare