Do it yourself

#exfoliere piele #ingrijire piele #scrub #piele

Exfolierea pielii, esentiala pentru un ten luminos si sanatos! Cum poti prepara scrubul perfect, acasa

Exfolierea este un proces important pentru sanatatea pielii noastre, dar si pentru un aspect de invidiat. Indiferent ca vorbim despre pielea fetei, sau despre pielea corpului, ritualul de exfoliere nu trebuie sa lipseasca din rutina de ingrijire.

Prin exfoliere se elimina stratul de piele moarta, se curata porii in profunzime de murdarie si sebuum, si nu in ultimul rand, masajul din timpul exfolierii, chiar si timp de doua trei minute, ajuta la o stare de relaxare profunda. In plus, apeland la un ritual de ingrijire ca la carte, in care adaugi si exfolierea pielii, previi probleme precum aparitia punctelor negre si a cosurilor.

Pe scurt, exfolierea te ajuta sa ai un ten curat, proaspat si stralucitor. In plus, nu trebuie sa cheltui bani multi pe produsele din comert. Poti prepara chiar tu, acasa un scrub perfect pentru pielea ta.  Iata trei idei din care sa te inspiri:

1. Scrub revigorant cu lamaie si zahar

Pentru a prepara acest scrub ai nevoie de:

  • doua linguri de zahar
  • sucul de la doua lamai
  • 3 linguri ulei de masline

Amesteca toate ingredientele si foloseste scrubul pentru exfolierea intregului corp. Daca doresti sa fie mai abraziv, adauga mai mult zahar, pana obtii textura dorita.

Foloseste scrubul dupa ce te-ai spalat foarte bine cu un gel de dus. Aplica-l prin masaj pe care sa-l efectuezi timp de trei-cinci minute si apoi clateste-te bine cu apa. Pielea ta va fi mai catifelata ca niciodata, dar si mai hidratata.

2. Scrub hranitor cu miere si ceai verde

Ai nevoie de:

  • doua linguri ceai verde
  • doua linguri miere
  • 4 linguri de zahar

Prepara un ceai verde clasic, fara adaosuri de alte plante sau arome. Este indicat sa-l faci mult mai concentrat decat il faci pentru a-l bea.

Intr-un bol adauga doua linguri din ceaiul obtinut, doua linguri de miere si amesteca bine pana la omgenizare. Adauga apoi patru linguri de zahar si amesteca bine.

Aplica scrubul masand piele usor si insistand in zonele cu probleme. Tenul tau va fi mai stralucitor si mai proaspat ca niciodata.

3. Scrub pentru piele sensibila

Daca ai o piele sensibila foloseste un scrub hranitor care este delicat cu pielea ta. Il poti obtine cu ajutorul fulgilor de ovaz.

Ai nevoie de:

  • ½ cana tarate de ovaz
  • doua linguri zahar
  • doua linguri miere
  • ulei de cocos

Intr-un bol adauga jumatate de cana de tarate de ovaz, doua linguri de zahar si doua linguri de miere. Completeaza cu ulei de cocos pana obtii un scrub gros.

Aplica scrubul pe piele, dupa dus, prin miscari circulare. Mseaza usor pielea. Zaharul si fulgii de ovaz vor curata piele ain profunzime, in timp ce uleiul de cocos o va hidrata. La final clateste-te cu apa curata si usuca-ti corpul prin tamponare cu un prosop fin.

Sursa foto: ouroilyhouse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare