Do it yourself

#fular fara andrele # tricotare fular #fular # proiecte diy #diy

Cum sa tricotezi un fular fara andrele

Se poarta iarna aceasta fularul din lana gros, foarte calduros. E drept ca iti poti cumpara unul dintr-un magazin, caci oferta este variata. Dar de ce sa pierzi timp pana il gasesti pe cel care este pe gustul tau cand iti poti face singura un fular. Nu-ti trebuie andrele si nu-ti ia mai mult de 30 de minute!

Si nu te mai gandi ca e greu! Vei vedea ca nu iti trebuie talent prea mult, ci doar putina rabdare. Doar jumatate de ora! Pentru a tricota o esarfa circulara ai nevoie de patru sculuri de lana cu fir foarte gros. Au cam 100 de grame bucata si cam 40 de metri de fir. Toate trebuie sa fie de aceeasi culoare. Iata un tutorial in care vei vedea pas cu pas tot ce ai de facut:

Firul cu care lucrezi trebuie sa fie dublu, asadar vei lucra cu doua sculuri odata. Pentru inceput, fa o bucla si strecoara-ti prin ea mana fixand ochiul de lana la incheietura mainii drepte. Apoi, trebuie sa faci cel putin 12 ochiuri pe mana. Ele vor da latimea fularului. Tine minte sa apuci mereu firul mobil, pastrand in acelasi timp ochiul de lucru pe degetul mare. E, practic, ca si cum ai lucra cu o andrea, insa te folosesti de degete pentru a "impleti" firele de lana.

Cand ai terminat de realizat primele ochiuri, treci la randul al doilea al esarfei tale. Tine firul de lucru pe mana dreapta, trage firul mobil pe mana si pune ochiul rezultat pe mana stanga. Continua cu restul ochiurilor, apoi cand ai terminat si al doilea rand, continua sa tricotezi fularul facand aceleasi miscari si trecand practic de pe o mana pe cealalta materialul rezultat.

Sursa foto: wonderfuldiy.com

Fularul va capata usor-usor proportii efectiv doar folosindu-te de maini si de lana. Cand ai terminat de tricotat esarfa, infasoara firul prin ultima bucla si trage-l bine pentru a face un nod strans astfel incat sa nu se destrame. Pastreaza la capat cam 70-80 de centimetri de fir.

Ca esarfa sa iasa circulara, aseaz-o pe o masa cu fata in sus si impatureste-o astfel incat sa pot uni cele doua capete. Firul ramas liber se introduce alternativ prin ochiurile esarfei, asemenea unui siret. La final, innoada firul si taie capatul ramas.

Avantajul este ca o astfel de esarfa se poate realiza rapid si poate deveni un cadou inspirat pentru cineva drag.

Sursa foto: showyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare