Do it yourself

# masti vara #masti faciale #ingrijire ten #ten # masti handmade #masti homemade #masti de fata

Cum sa ai un ten perfect in aceasta vara. 3 masti faciale pe care le poti prepara acasa

Vara este anotimpul in care pielea poate suferi cel mai mult din cauza caldurii, a deshidratarii si a expunerii la soare. De aceea, pentru a avea un ten perfect in acesat vara, va trebui sa acordam o mai mare atentie ingrijirii pielii, dar si a alimentatiei.

Solutii pentru ingrijirea pielii in aceasta vara

Expunerea la soare fara protectie si fara hidratarea necesara, poate genera eruptii cutanate dureroase, pori deschisi, pete, ingrasarea excesiva a tenului si aparitia acneei, iar in timp duce la imbatranirea prematura a pielii si chiar la cancer de piele. Toate acestea se pot preveni cu o ingrijire adecvata perioadei de vara. Astfel, pentru a preveni deshidartarea, avem nevoie de o alimentatie potrivita, bogata in fructe si legume proaspete, de o cantitate mai mare de apa si de creme hidratante. Pentru ingrijirea tenului si a gatului, cele mai expuse zone, se recomanda aplicarea unei masti cel putin de doua ori pe saptamana si chiar mai des daca mergem la plaja.

Vom prezenta in continuare 3 masti faciale care se pot prepara in casa cu un minim de efort si care ne vor ajuta sa avem un ten perfect in aceasta vara.

Masca cu aloe vera si miere de albine

Aloe vera este prima pe lista produselor cu efecte benefice pentru piele. Plina de substante nutritive si antioxidanti, aloe vera pastreaza pielea tanara, reduce petele, amelioreaza acneea si hidrateaza foarte bine pielea. Este perfecta pentru arsurile solare. Mierea are proprietati antibacteriene, antioxidante, antiinflamatoare si hidratante, fiind perfecta pentru acnee, cicatrici si pete.

Combinatia dintre un sfert de ceasca de gel de aloe vera si o lingura de miere de albine este ideala pentru ingrijirea tenului vara. Hidratanta, calmanta si antibacteriana, aceasta masca ajuta la mentinerea sanatatii si prospetimii tenului.

Masca cu kiwi, pudra de migdale si faina de naut

Kiwi are darul de a reda tineretea si fermitatea pielii, combatand totodata radicalii liberi nocivi si ameliorand acneea. Pudra de migdalele contine vitaminele A si E, esentiale pentru o piele stralucitoare si sanatoase si are efecte vizibile de intinerire si curatare a pielii. Faina de naut curata, exfoliaza si lumineaza pielea. Combinand o jumatate de kiwi cu jumatate de lingura de faina de migdale si jumatate de lingura de faina de naut, obtinem o masca perfecta pentru ingrijirea tenului vara.

Masca cu castravete, miere si iaurt

Castravetele ofera tot ceea ce este necesar pentru hranirea, hidratarea si revigorarea tenului pe timpul verii, ajutand totodata la formarea colagenului si la cicatrizarea ranilor. Datorita efectelor de racorire si calmare, castravetele este recomandat si pentru tratarea arsurilor solare. Inchide porii si reduce pungile de sub ochi. In timp ce mierea hraneste, vindeca si hidrateaza pielea, iaurtul indeparteaza celulele moarte, impuritatile, elimina pigmentarea si calmeaza arsurile solare. Pentru o masca hidratanta, calmanta si hranitoare, perfecta pentru aceasta vara, combinam o lingura de castravete ras cu o lingurita de miere si o jumatate de lingurita de iaurt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare