Do it yourself

#breton 2020 #cum iti tai bretonul #breton

Cum iti tai bretonul singura

Starea de urgenta ne obliga sa stam in case. Totodata, saloanele de coafura s-au inchis din acelasi motiv, astfel ca suntem nevoiti sa gasim solutii pentru a ne aranja parul. Iar bretonul este o solutie daca vrei sa ii dai parului o forma asa incat sa para mereu aranjat si ingrijit.

 

Care femeie nu a cedat macar o data in viata ispitei de a purta breton? Este un detaliu capabil sa ascunda o frunte lata, dar si sa scoata in evidenta alte trasaturi, cum ar fi buzele sau ochii. Iti poti face singura acasa breton cu conditia sa respecti cateva reguli simple. Prima si cea mai importanta: nu te grabi! Parul odata taiat nu il mai poti recupera.

Ce instrumente iti sunt necesare

Doua sunt instrumentele necesare pentru a-ti face breton: foarfeca si pieptene. Evident, pentru a obtine rezultate optime, ar trebui utilizata o foarfeca profesionala, care are o lama mai subtire si mai ascutita. E putin probabil sa ai asa ceva acasa, astfel ca alternativa este sa folosesti o foarfeca pentru textile. Evita sa utilizezi o foarfeca pentru birou sau pentru bucatarie. Mai ai nevoie si de un piepten cu dinti subtiri si desi.

Ce reguli trebuie sa urmezi

Umezeste parul. Prima regula atunci cand iti tunzi bretonul este sa iti umezesti parul. Nu trebuie sa fie nici prea ud, pentru ca exista riscul sa tai prea mult, dar nici uscat, intrucat nu vei reusi sa tai drept si vei obtine dimensiuni diferite ale firelor de par.

Creeaza un triunghi. Piatana-te bine, iar cu ajutorul pieptanelui desparte sectiunea de par pe care vrei sa o scurtezi. Realizeaza un triunghi cu varful in centrul capului, coborand pe frunte, apoi prin mijlocul sprancenelor si selectand suvitele de par.

Inclina capul. Taie-ti bretonul tinand capul usor inclinat pe spate. Cand vei reveni la pozitia normala, bretonul va fi mai lung cu cativa milimetri si veti evita astfel sa fi taiat prea mult.

Continua cu grija. E important sa tai milimetru cu milimetru, fara sa te grabesti. Ai oricand vreme sa mai tai daca e cazul, insa atunci cand l-ai scurtat prea tare vei incepe sa regreti. Foloseste pieptenele ca si cum ar fi o rigla pentru a-ti asigura o taietura precisa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului