Do it yourself

#vopsit natural #par alb #remedii par alb #fire de par alb

Cum ascunzi usor primele fire de par alb fara vopsea

Primele fire de par alb ii creeaza oricarei femei o stare de neliniste. Asta pentru ca e greu sa te obisnuiesti cu faptul ca incepi sa imbatranesti. Cum ascunzi cele cateva fire grizonante aparute pe la tample? Sau fix in crestetul capului? Hai sa vedem impreuna daca e chiar nevoie sa iti vopsesti tot parul de la bun inceput!

Cel mai deranjant este atunci cand firele de par alb incep sa iti apara cand nici n-ai implinit 30 de ani. Pare nedrept, dar acest lucru se intampla si tine mai mult de mostenirea genetica. Vitaminele si mineralele din organism, in special vitamina B12, zincul si cuprul, sunt responsabile pentru hranirea corespunzatoarea a parului, dandu-i acestuia culoarea sa naturala. Deficienta acestor vitamine si minerale afecteaza culoarea parului. De asemenea, trebuie sa ai grija la nivelul vitaminelor C si E din corpul tau, deoarece si acesta poate duce la albirea prematura.

Totusi, atunci cand parul incepe sa se grizoneze nu trebuie sa intri in panica. Pentru orice problema exista o solutie. Exista tot mai multe remedii temporare practice si usor de utilizat.

Spray colorant

Una dintre cele mai eficiente metode de acoperire a parului grizonant este utilizarea unui spray colorant. Acesta se pulverizeaza pe zona cu par alb de la o distanta de aproximativ 10 centimetri si se lasa sa se usuce, fara sa periezi. Acoperirea este totala si dureaza pana la urmatoarea spalare a parului. Spray-ul colorant te ajuta sa treci mai usor peste perioada dintre doua vopsiri. Vei gasi pe piata o gama destul de variata de produse disponibile in culorile principale: blond, saten, roscat si brunet, unele chiar cu nuante intermediare.

Rimel colorat

Parul carunt mai poate fi ascuns si cu ajutorul unui rimel special pentru par. Arata la fel ca rimelul folosit pentru accentuarea genelor si trebuie aplicat doar pe zonele cu par alb. Este ideal de folosit atunci cand apar primele fire incaruntite. Trebuie sa ai grija sa nu aplici o cantitatea prea mare de produs intrucat firele se pot lipi intre ele.

Pudra coloranta

Camuflarea radacinilor crescute se mai poate face si cu ajutorul pudrei colorante. Pulberea o vei gasi in cutiute asemanatoare celor cu farduri pentru ploape. Pudra se aplica pe parul uscat cu ajutorul unei perii speciale.

3 remedii naturale pentru camuflarea parului alb

Cafea. Ai nevoie de o ceasca de cafea expresso rece, 2 linguri de cafea mavinata si o ceasca de balsam pentru par. Amesteca cele trei ingrediente intr-un bol pana obtii o crema omogena. Aplic-o pe par cu varful degetelor, avand grija sa o distribui uniform si sa acoperi bine zonele cu par alb. Daca ai mult par carunt, foloseste un pieptene cu dinti rari pentru a distribui amestecul uniform. Acopera-ti parul cu folie de plastic si lasa-l asa aproximativ doua ore. Clateste-te cu apa calda pentru a indeparta excesul de balsam si de cafea.

Cacao. Iti trebuie 50 de grame de pudra de cacao, 1 borcan cu iaurt simplu (2 borcane daca ai parul lung), o lingura de miere si o lingura ulei de cocos. Amesteca iaurtul cu cacao intr-un bol, apoi adauga mirea si uleiul de cocos pana ce obtii un amestec moale si omogen. Aplica-l pe toata suprafata parului, insistand in special in zonele in care ai par alb. Lasa sa actioneze cel putin o ora si spala-ti parul cu un sampon neutru. Pe langa faptul ca va fi mai inchis la culoare, parul tau va fi si moale si catifelat.

Ceai negru. Intr-o cana mare cu apa clocotita pune patru pliculete de ceai negru si lasa la infuzat 20-30 de minute, pana ce temperatura lichidului coboara la 38-40 de grade, asa incat sa fie suportabila pe piele. Clateste-ti parul cu ea dupa ce ti l-ai spalat cu sampon. Toarna apa pe par incepand de la radacina, avand apoi grija sa acoperi toata lungimea firului de par pana la varfuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare