Do it yourself

#uleiuri esentiale baie #uleiuri #uleiuri esentiale

Cele mai bune uleiuri esentiale pe care le poti adauga in apa cand faci baie. Ce beneficii au

Uleiurile esentiale pot schimba o baie obisnuita intr-o ocazie de relaxare si calmare a mintii sau a muschilor. Totusi, trebuie sa stii cum sa faci acest lucru pentru a avea un maxim de beneficii.

Nu adauga niciodata uleiuri esentiale direct in apa de baie

Tine minte ca uleiul si apa nu se amesteca, deci uleiurile esentiale nu sunt solubile in apa. Cand intri in cada, picaturile mici de ulei pot adera pe piele si vor avea exact acelasi efect ca atunci cand folosesti topic uleiul nediluat - iritatii si arderi.

Combina intotdeauna uleiul esential cu un ulei purtator

Pentru a evita ca uleiul esential sa pluteasca deasupra apei, se va combina cu un ulei purtator, cum ar fi cel de nuca de cocos, masline, floarea soarelui sau jojoba. Pentru o baie, trei pana la 12 picaturi de ulei esential la o lingura de ulei purtator sunt suficiente pentru a beneficia de o baie foarte aromata.

Nu folosi la intamplare uleiurile esentiale numai pentru aroma

Chiar daca se folsoeste un ulei purtator, se recomanda prudenta in utilizarea uleiurilor necunsocute, pentru ca pot irita pielea si mucoasele. Astfel, ar trebui evitate uleiurile esentiale de scortisoara, cuisoare, oregano sau cimbru. Cele mai bune pentru piele sunt lavanda, musetelul si trandafirul.

Adauga uleiul esential dupa umplerea cazii cu apa

Apa fierbinte determina evaporarea uleiurilor esentiale din apa si parfumeaza doar camera. Pentru a beneficia la maxim de aromaterapia unei bai cu uleiuri esentiale, unple cada cu apa si adauga uleiul doar dupa ce ai oprit apa.

Fereste-te de cazile alunecoase

Adaugarea uleiurilor esentiale poate hidrata pielea, dar poate si sa transforme cada intr-o zona periculoasa, foarte alunecoasa. Ai grija cum intri si iesi din apa si, totodata, curata foarte bine cada dupa baie. Bicarbonatul de sodiu si solutia de sapun sunt cele mai bune pentru a degresa cada dupa o baie cu uleiuri esentiale.

Alege uleiurile esentiale care se potrivesc cu starea ta

Pentru a transforma baia intr-o experinenta benefica, ar trebui sa stii ce uleiuri esentiale sa foloseti, in functie de necesitati si de starea in care te afli. Iata cateva sugestii:

  • Baia energizanta - Pentru revitalizare si stimularea concentrarii foloseste 5 picaturi de ulei esential de lamaie, 3 picaturi de ulei esential de rozmarin, 2 picaturi linalcool de cimbru si o lingura de ulei purtator;
  • Baia pentru calmarea musculara - Daca vrei sa calmezi muschii obositi, suprasolicitati si sa aplici un remediu pentru a ameliora circulatia si durerile, ai nevoie de o baie pentru calmarea muschilor. Foloseste 5 picaturi de ulei esential de marjoram, 4 picaturi de ulei esential de lamaie, 3 picaturi de ulei esential de lavanda, o lingura de ulei purtator.
  • Baia de relaxare - In cazul in care ai nevoie de o combinatie calmanta si relaxanta care reduce stresul si te pregateste pentru culcare, baia de relaxare poate fi solutia. Foloseste 5 picaturi de ulei esential de lavanda, 4 picaturi de ulei esential de musetel, 3 picaturi de parfum si o lingura de ulei purtator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare