Do it yourself

# par crescut sub piele #fire par #epilare

Cea mai simpla metoda de a scapa de parul care creste pe sub piele

Stim foarte bine ce inseamna firele de par crescute pe sub piele, cat de inestetice si, uneori, chiar dureroase pot fi. Iata cateva sfaturi oferire de dermatologi pentru a preveni cresterea firelor de par pe sub piele si a scapa de aceasta problema.

Cauzele firelor de par crescute sub piele

Exista cateva motive care duc la crestere firelor de par pe sub piele. Daca unele dintre ele nu se pot controla, sunt si motive asupra carora putem interveni:

  • Textura firului de par - se pare ca firele de par crescute sub piele sunt mai frecvente in cazul persoanelor cu parul ondulat sau cret. Aceasta cauza, din pacate, nu o putem controla.
  • Rasul frecvent - ca metoda de indepartare a parului nedorit de pe corp, rasul are un mare dezavantaj si anume acela ca incurajeaza pe viitor cresterea firelor de par de sub piele. Din fericire, aceasta cauza o putem controla.

Modalitati de prevenire a cresterii firelor de par pe sub piele

  • Daca obisnuiti sa va radeti, faceti acest lucru in sensul cresterii firului de par si nu in raspar. Atunci cand ne radem in sens opus firului de par, putem ajunge mai aproape de radacina, deci beneficiem de o piele mai neteda si mai catifelata, dar apare si riscul cersterii firelor de par pe sub piele.
  • Daca va radeti, folositi o lama noua si bine ascutita. Cu cat lama este mai tocita, cu atat afectati mai mult pielea si creste riscul de iritatii si aparitia firelor de par pe sub piele.
  • Indiferent de metoda de indepartare a firelor de par, exfolierea in mod regulat este o cale sigura de a preveni blocarea celulelor moarte ale foliculilor.

Cum putem scapa de firele de par crescute pe sub piele

Atunci cand vine vorba despre indepartarea firelor de par crescute pe sub piele, rabdarea este o virtute absolut necesara. In nici un caz nu se recomanda sa va apucati sa le zgandariti cu penseta - astfel puteti creste riscul de infectii si inflamatii si este foarte posibil nici sa nu reusiti.

Cel mai bine este sa asteptati ca firul de par sa iasa singur de sub piele, apeland la cateva lucruri care accelereaza procesul:

  • Aplicati o compresa calda pe zona - caldura inmoaie pielea. Apoi, foarte usor, exfoliati pielea prinzand firul de par.
  • Folositi un burete de baie, o carpa abraziva sau periuta de dinti cu fire moi si, cu miscari circulare, frecati zona timp de cateva minute pentru a indeparta celulele moarte si a permite firului de par sa iasa singul la suprafata.
  • Folositi exfoliere chimica pentru par incrucisat. Ea contine acid salicilic, un ingredient care dizolva celulele moarte ale pielii si permite firului de par ingropat sub piele sa iasa mai repede afara.
  • Daca zona respectiva s-a inflamat si doare, purtati imbracaminte lejera si tesaturi cat mai naturale care sa nu irite si mai mult pielea. Colantii de nylon, blugi skinny sau lenjeria din poilester pot freca piele, agravand iritatia si situatia in general.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare