Do it yourself

7 sfaturi pentru curatarea corecta a tesaturilor

Sezonul rece nu vine doar cu vremea capricioasa, ci si cu schimbarea intregii garderobe. Rochiile de matase si bluzele vaporoase sunt inlocuite cu haine calduroase din diferite materiale care in acelasi timp necesita ingrijire adecvata pentru a le mentine aspectul ca nou.

Masina de spalat care sa iti ofere programe speciale pentru ingrijirea hainelor in functie de materiale sau care sa isi alege singura programul potrivit si cantitatea necesara de detergent este solutia perfecta pentru ca tu sa te bucuri de vremea de afara fara sa mai ai grija intretinerii puloverelor din casmir sau a fularelor si manusilor pufoase.

De aceea, Samsung a dezvoltat masina de spalat Crystal Blue WW9000, care ofera grija corespunzatoare tesaturilor cele mai delicate, oferindu-ti si mai mult timp liber pentru a te bucura alaturi de cei dragi de vremea de afara. Pe langa programele pe care masina de spalat le ofera, este important sa stii cateva trucuri care te vor ajuta sa iti ingrijesti hainele preferate. Astfel, Samsung a adunat cateva sfaturi la indemana, care impreuna cu un ciclu de spalare adecvat te vor ajuta sa iti pastrezi hainele in perfecta stare.

Citeste intotdeauna eticheta

Respectarea indicatiilor de pe eticheta produselor este cea care face diferenta intre puloverul preferat care ajunge la marimea unei papusi si cel care va fi spalat delicat si va ramane la aceleasi dimensiuni si la fel de calduros. Toate produsele au etichete care precizeaza setarile optime pentru masina de spalat: programul, temperatura indicata a apei, utilizarea uscatorului. Samsung Crystal Blue face mult mai simplu acest proces, prin functii inovatoare cum este Auto Optimal Wash, care foloseste 4 tehnologii cu senzori ce aduna informatii despre incarcatura masinii si in functie de acestea decide automat ciclul optim de spalare, completat de functia Auto Dispense care dozeaza in mod automat cantitatea ideala de detergent si balsam.

Pastreaza intensitatea culorii hainelor

Cea mai buna metoda pentru a pastra intensitatea culorilor inchise a hainelor este sa evitam spalarea frecventa a acestora. De asemenea, pentru a face ca aceasta culoare sa reziste cat mai mult este indicat ca hainele sa fie spalate pe dos si cu apa mai rece. Samsung Crystal Blue vine in sprijinul culorilor intense ale hainelor preferate cu tehnologia revolutionara Ecobubble care ajuta la dizolvarea mult mai rapida a detergentului, procesul de spalare bazandu-se pe apa mult mai rece decat in mod conventional, protejand astfel mult mai bine culorile si tesaturile.

Spune adio albului murdar

Daca pana acum in garderoba ta existau haine de culoarea alb-murdar, trebuie sa stii ca este foarte simplu sa pastrezi hainele de un alb imaculat. Trebuie doar ca inainte sa introduci hainele in cuva masinii de spalat sa separi hainele albe de cele colorate. Indicat este sa dedici un ciclu de spalare doar hainelor albe. Cea mai eficienta metoda este ca dupa sortarea hainelor pe culori, sa alegi programul special de spalare in profunzime pe care masina de spalat Crystal Blue il ofera si sa utilizezi un detergent de calitate.

"Trateaza" petele dificile inainte de spalare

Nu de fiecare data putem evita petele, mai ales adesea se intampla ca exact atunci cand iesim la o cina cu rochia preferata sa o patam. Insa petele, indiferent de natura lor, nu trebuie sa ramana permanente. Petele cauzate de vin, ulei sau iarba necesita diferite tratamente inainte de a fi introduse in masina de spalat. Este indicat sa cauti informatii despre tipul de pata si sa urmezi instructiunile inainte de spalare. De multe ori este suficient doar putin detergent lichid sau un gel pentru indepartarea petelor, pe care il aplici direct pe pata.

Dezvoltatorii masinii de spalat Crystal Blue s-au gandit si la acest aspect, aceasta venind in completarea detergentilor speciali pentru pete cu sase cicluri de specialitate pre-setate: Gardening, Cooking&Dining, Hygene Care, Active Sports, Active Kids si Working & Everyday, astfel incat sa poti selecta mult mai rapid si simplu ciclul de spalare potrivit tipurilor de pete de pe haine.

Separa prosoapele de haine

Cel mai probabil stii deja ca rufele deschise la culoare se separa de cele inchise, iar acest lucru este valabil si pentru prosoape si hainele de zi cu zi. Desi prosoapele ar putea fi in aceeasi culoare cu puloverele si sunteti tentati sa le spalati impreuna, trebuie sa stiti ca materialele prosoapelor sunt adesea aspre si groase si pot afecta fibrele sensibile ale hainelor. De asemenea, aceasta sortare previne micile scame care se pot aduna pe materialul hainelor.

Cum previi scurgerea culorilor

Tocmai ai cumparat o pereche noua de pantaloni iar cand ii scoti din masina de spalat observi ca toate hainele au imprumutat culoarea albastra a pantalonilor. Nu este cazul sa arunci hainele sau sa te multumesti cu haine de o noua culoare in garderoba. Le poti respala folosind un protector de culoare si detergent obisnuit, iar acest lucru ar trebui sa inlature excesul de culoare de pe haine. Atunci cand cumperi un produs nou, cel mai adecvat este sa speli hainele noi in apa rece si incearca sa le speli alaturi de alte haine din aceeasi paleta de culori. Tehnologia Ecobubble de care beneficiaza Crystal Blue va ofera posibilitatea sa speli hainele la temperatura scazuta, curatandu-le in acelasi timp in profunzime, pentru a te putea bucura de culoarea noilor achizitii.

Ingrijire adecvata pentru echipamentul de sport

Dintre toate hainele, echipamentul sportiv se murdareste rapid si capata un miros neplacut. Pentru a preveni raspandirea bacteriilor si a mirosului in bagajul de sala, clateste-le la robinet inca de la sala, apoi pune-le intr-un bagaj de plastic, iar cand ajungi acasa trebuie spalate imediat conform instructiunilor de pe eticheta. Pentru ca acest lucru presupune o spalare frecventa, pentru a pastra echipamentul curat pentru fiecare sedinta de sport fara sa se deterioreze este indicat sa folosesti un program de spalare scurt.

Samsung Crystal Blue asigura o spalare mai eficienta, utilizand o sursa dubla de apa pentru grabirea timpilor de umplere si de clatire si pulverizarea rapida pentru a stropi hainele cu doua jeturi puternice de apa, astfel incat ciclul de spalare sa se incheie mult mai rapid. De asemenea, printre ciclurile de specialitate pre-setate ale masinii Crystal Blue se regaseste si programul Active Sports, dedicat echipamentelor sportive.

Sfaturile de ingrijire a hainelor preferate sunt perfect completate de functiile de top pe care masina de spalat Samsung Crystal Blue le ofera, printre care si functia Smart Control prin care poti controla si monitoriza de oriunde ai fi masina de spalat prin intermediul unui smartphone, astfel incat te vei putea bucura de mai mult timp petrecut alaturi de cei dragi fara a mai avea grija hainelor murdare. Astfel, chiar si atunci cand esti cu cei mici la o plimbare prin zapada poti porni de pe smartphone-ul tau masina de spalat, iar cand veti ajunge acasa veti gasi hainele curate pentru a doua zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului