Do it yourself

#la textile #creare rochii #mercerie #textile #rochii

Din ce in ce mai multe romance devin creatoare de rochii homemade

In ultimii ani, femeile isi doresc rochii unice si personalizate, care sa le vina perfect si sa le avantajeze. Industria vestimentara nu le mai satisface nevoile, iar cele mai multe dintre rochiile pe comanda presupun cheltuieli prea mari de timp si bani.

Pentru a intruchipa dimensiunile perfecte, culorile si detaliile de croiala dorite, foarte multe domnisoare si doamne aleg sa-si creeze propriile modele: Sanziana Buruiana si-a facut propria rochie de mireasa, iar Adela Popescu isi face singura rochiile pentru a economisi timp. Valentina Pelinel a recunoscut ca-si concepe rochiile cu care apare in fata publicului, in timp ce Bianca Dragusanu a purtat rochiile facute de ea in cadrul emisiunilor "Dansez pentru tine" si "Splash! Vedete la apa" unde a avut o garderoba formata din peste 20 de rochii de-ale sale.

Cat de greu este sa faci o rochie homemade?

Exista numeroase demonstratii pe Youtube care ne arata ca anumite modele atractive, dar simpliste, se pot realiza in intervale cuprinse intre 5 si 20 de minute. Incepatoarele au nevoie doar de o masina de cusut decenta, de materiale si de accesorii, cum ar fi: ac, bolduri, ata, centimetru si de o foarfeca. Se poate lucra si manual, fara masina de cusut, insa acest tip de lucru necesita ceva mai mult timp.

Cheia succesului consta in realizarea masuratorilor si stabilirea tiparului potrivit pentru silueta proprie. Desi exista numeroase tipare care pot fi descarcate pe internet, este recomandat ca la primele incercari, pasionatele de croitorie sa foloseasca ca model o rochie deja existenta, care li se potriveste bine.

Cele mai indraznete domnisoare si-au luat inima in dinti si si-au creat propria rochie de mireasa, lucru care poate parea mult prea complicat la prima vedere, insa realitatea este ca timpul pregatirii unui astfel de exemplar este foarte lung si lasa loc multor modificari si ajustari. Rezultatul final a fost intotdeauna unic, deosebit si in concordanta cu propria personalitate.

De unde isi procura romancele materiale pentru creatii?

La noi in tara, cel mai popular magazin online de specialitate este www.laTextile.ro. Produsele comercializate sunt de cea mai buna calitate, iar varietatea deosebita oferita le determina mereu pe cliente sa revina. Consultantii primului magazin online de profil din Romania le stau la dispozitia doritoarelor cu sfaturi in ceea ce priveste alegerea nuantelor potrivite.

Magazinul isi tine aproape clientele si prin strategia de discounturi surpriza, care se aplica comenzilor care includ cantitati mai mari din acelasi material. In plus, creatoarele care se aboneaza la newsletter primesc intotdeauna mesaje atunci cand se aduce un nou produs sau cand se aplica reduceri. Politica care le permite clientelor sa verifice coletele inainte de a le achite reprezinta un alt punct forte pentru comerciant.

Se gasesc si masini de cusut pe site-ul laTextile.ro, dar si gulerase, galoane si aplicatii diverse pentru rochii, care pot transforma un concept obisnuit intr-o adevarata opera de arta.

Nu mai putin de 53.000 de persoane urmaresc pagina de Facebook laTextile.ro: https://www.facebook.com/latextile.ro, lucru care spune multe despre amploarea pe care fenomenul a luat-o in Romania in ultimii ani, dar si despre calitatea produselor si priceperea consultantilor de la acest important magazin online specializat in materiale si accesorii pentru croitorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare