Do it yourself

#impletire esarfa #esarfa supradimensionta #esarfa #fular

Cum sa realizezi chiar tu o esarfa pe care vei dori sa o porti intreaga iarna

Anul trecut, paturile supradimensionale din fir gigant au devenit o senzatie. La scurt timp dupa aceea, au aparut numeroase moduri distractive de a incorpora tendinta supradimensionalitatii in vestimentatie, in pulovere, salopete de lana, esarfe, fulare si alte accesorii menite sa tina cald in sezonul rece. Daca iti doresti si tu o astfel de esarfa, iata cum o poti realiza acasa.

Esarfa de iarna supradimensionala

Datorita formei sale mari, a materialului folosit si a impletiturii dense, esarfa din lana cu fir gigant va deveni curand cea mai buna protectie impotriva iernii care urmeaza. Modelul supradimensionat o face, de asemenea, un accesoriu atractiv, ideal pentru a adauga culoare si textura la tinuta ta.

Desi lana merino poate fi un pic mai scumpa, isi merita pretul, deoarece materialul este foarte moale, extrem de gros si calduros. In plus, aceasta este hipoalergenica, rezistenta la pete si durabila, impletitura intinzandu-se fara a-si pierde forma.

Grad de dificultate realizare esarfa tricotata de iarna

Esarfa tricotata din lana, ideala pentru a te proteja de frigul iernii, poate fi realizata atat de cei experimentati in arta tricotatului cat si de incepatori, in cel mult 60 de minute, sau chiar mai putin.

De ce ai nevoie pentru esarfa de lana pentru iarna

Pentru a realiza aceasta calduroasa si frumoasa esarfa de iarna de lungime de 85 de cm, ai nevoie de aproximativ un kilogram de lana merino cu fir gigant sau gros sau lana-acril cu fir gigant si… doar atat. Da, ai auzit bine, nu ai nevoie de andrele, pentru ca esarfa se realizeaza doar manual. Altfel spus, mainile tale vor impleti lana, fara a avea nevoie de nici un alt accesoriu, cum ar fi acele sau andrelele.

Mod de realizare

Pentru inceput, desfa firul merinos gigant si pune-l in doua. Pentru a realiza aceasta frumoasa esarfa lant de lana moale, vei incepe prin a alatura doua fire din lana merino cu fir gros si a face o bucla. Introdu mana in bucla si apuca firul pe care il scoti prin bucla, obtinand o noua bucla. Acesta este de fapt, primul rand din impletitura esarfei. Continua procedeul - doar introdu mana prin bucla, apuca firul dublu de lucru si trage-l afara - ati obtinut un alt rand. Continua cu aceasta metoda pana cand se termina firul. Nu trage foarte tare de lana pentru ca impletitura nu trebuie sa fie stransa, dar nici foarte larga. Folosind tot firul, vei obtine un lant frumos, iar la final, cand vei avea doar doua bucle, repetati metoda iar ceea ce ramane mascheaza tragand materialul pe dos in interiorul impletiturii si apoi afara. Revii la capatul de inceput si, tot prin tragere in interiorul impletiturii, maschezi si cele doua fire care inca sunt vizibile aici. Tocmai ai terminat lantul, adica esarfa ta de lana moale si pufoasa.

Mai ramane doar sa iei niste lana merino colorata si sa iti rezervi cel mult o ora pentru a realiza cea mai calduroasa si inspirata esarfa pentru iarna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare