Do it yourself

#perii par #curatare pensula #curatare perie #ingrijire pensule machiaj #ingrijire perii #pensule machiaj #curatare #periuta de dinti #cum sa #diy # proiecte diy

Cum sa ingrijesti periile de par si pensulele de machiaj corect

Periile de par, pensulele de machiaj si periutele de dinti acumuleaza in timp bacterii nocive si praf. Neingrijite corect, acestea te pot imbolnavi grav. Cele mai frecvente sunt infectiile. Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea corecta a acestora.

Periile de par

Periile de par si pieptanii acumuleaza in timp depuneri de grasimi, celule de piele moarca si praf. Toata aceata mizerie se combina se combina cu produsele de ingrijire a parului pe care le folosim frecvent. De fiecare data, dupa utilizarea periilor, indeparteaza orice fire de par ramase pe acestea. O data pe saptamana adauga peria in apa fierbinte timp de un minut, doua. Aplica apoi sampon de par pe aceastea si curata-le foarte bine.

Clateste apoi periile intens sub jetul de apa pentru a indeparta orice urme de sampon. Lasa-le sa se usuce foarte bine inainte de utilizare.

Pensulele pentru machiaj

In timp, pensulele de machiaj acumuleaza praf, grasime si celule moarte. Pe langa acestea pudrele folosite favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, ducand la aparitia acneei si chiar la infectii oculare. Pentru a preveni aceste neplaceri, trebuie sa cureti periodic pensulele de machiaj.

Pentru inceput clateste bine pensulele sub jetul de apa. Adauga intr-un bol putina apa si cateva picaturi de sampon sau detergent de vase si curata pensulele in solutia obtinuta, ca si cand ai dori sa vopsesti peretii vasului. Clateste apoi foarte bine pensulele si lasa-le sa se usuce.

Periuta de dinti

Periuta de dinti trebuie clatita foarte bine dupa fiecare utilizare. Aceasta trebuie depozitata apoi intr-un dulapior sau protejata cu un capac special, pentru a preveni depunerea bacteriilor pe suprafata acesteia, recomanda American Dental Association. O data pe luna, aceasta trebuie curatata dezinfectata. Dezinfectarea se face intr-un recipient cu apa care clocoteste, timp de 3-5 minute.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului