Do it yourself

#do it yourself # ulei cocos #ingrijirea parului #par alb

Ai fire albe de par? Cu acest truc banal scapi rapid de ele

Firele de par alb apar uneori si pana in 30 de ani, lucru care pentru multe persoane e destul de neplacut, cu atat mai mult cu cat parul grizonant pare apanajul celor de varsta a treia. Ce facem cu firele de par albe? Vopsitul este o solutie, insa nu oricine o agreeaza.

 

Genetic, fiecare dintre noi avem un anumit nivel de pigment de melanina, care se reduce pe masura ce imbatranim. Asa apar firele albe de par. La inceput putine, in special pe la tample, apoi din ce in ce mai multe, pana ce intreaga podoaba capilara capata culoarea alb-gri.

In mod clar, parul grizonant confera o nota serioasa si asigura un grad sporit de respect. Adevarata problema apare atunci cand parul alb apare prematur, ajungand sa faci nota discordata cu cei de varsta ta.

Exista insa o solutie la indemana care are darul de a ascunde firele de par alb: uleiul de nuca de cocos. Acesta are antioxidantii necesari care impiedica oxidarea pigmentilor de par, ajutand la pastrarea culorii parului. Mai mult, tratamentul cu ulei de cocos stimuleaza cresterea de fire noi de par in culoarea naturala. Albirea parului poate fi cauzata si de uscarea foliculului de par sau de o infectie. Uleiul de cocos poate hidrata parul si poate preveni aparitia acestor infectii.

Uleiul de nuca de cocos previne formarea matretii, facand astfel parul sanatos si intarziind astfel pierderea pigmentului natural.

Aplicarea uleiului de nuca de cocos este destul de simpla. Cel mai simplu este sa cumperi un sampon pe baza de ulei de nuca de cocos. Uda-ti parul si aplica samponul, dupa care lasa-l sa actioneze pret de 10 minute. Maseaza bine asa incat sa acopere in intregime firele de par, dar si sa patrunda la radacina acestora, hranind astfel foliculii. Foloseste saptamanal acest gen de sampon si dupa 6-8 spalari vei observa cum firele albe de par vor incepe sa se imputineze.

Daca doresti rezultate mai rapide, foloseste ulei de cocos pur, pe care il gasesti cu usurinta in magazine. Amesteca 4 linguri de ulei cu o lingurita de zeama de lamaie. Aplica amestecul pe par, asigurandu-te ca il imprastii uniform pe scalp si maseaza usor. Beneficiile maxime apar atunci cand uleiul de nuca de cocos penetreaza adanc in radacinile parului. Lasa uleiul pe par timp de o ora si apoi clateste cu apa calda. Procesul trebuie repetat de 2-3 ori pe saptamana, iar in cel mai scurt timp, parul grizonant va inceta sa mai creasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare