Do it yourself

#aplicatii pulovere # proiecte diy #diy #modificare pulover #pulover

4 aplicatii care transforma rapid puloverele vechi

Odata cu sosirea iernii ai putea constata faptul ca unele piese din garderoba ta au un aer usor invechit. Ca sa scapi de senzatia ca porti haine iesite din trend, iti propunem cateva modificiari pe care le poti aduce chiar tu puloverelor tale asa incat sa devina dintr-o data interesante.

Pulover inmuiat in culoare

Un pulover alb din bumbac ti se pare mult prea tern? Daca vrei sa ii schimbi aspectul, ai putea sa ii dai un pic de culoare. La propriu.

Ai nevoie de un umeras, o galeata, vopsea pentru tesaturi si apa calduta. Umple galeata pana la jumatate cu apa, pune colorantul ales conform instructiunilor de pe ambalaj si amesteca bine.

Apoi fixeaza puloverul pe umeras si scufunda in galeata partea inferioara a lui, cu tot cu mansete, timp de doua minute pana cand culoarea intra bine in tesatura. Agata umerasul pe un suport pe balcon si lasa puloverul sa se usuce timp de 24 de ore. E indicat sa il speli de mana, cu apa rece.

Pulover cu pompoane

Pentru o transformare si mai rapida a unui pulover, coase-i pe maneci, cu ata subtire, cateva siruri de pompoane din bumbac. Le gasesti la orice mercerie si sunt foarte ieftine. Aspectul pe care il va lua puloverul de anul trecut va fi cu totul nou si va surprinde pe toata lumea.

Cotiere

O alta tehnica prin care poti schimba foarte repede aspectul unui pulover este sa ii aplici petice in zona coatelor. Nu-ti ia mai mult de 15 minute, iar efectul este uimitor. Asadar, ai nevoie de, evident, un pulover, o bucata de material pe care sunt brodate paiete, o foarfeca, ace de gamalie si un ac si o ata.

Decupeaza din material doua bucati ovale cam de dimensiunea unei palme. Ai grija sa fie la fel de mari, asa ca e bine sa folosesti atunci cand le tai un sablon din hartie. Fixeaza-le cu ace de gamalie si apoi coase-lein zona coatelor. Ai grija sa ascunzi ata, astfel incat sa nu fie vizibila.

Poti sa faci acelasi lucru cu orice alt tip de material. Cu doua bucati de piele intoarsa, de exemplu.

Aplicatii crosetate

Un pulover foarte simplu poate capata personalitate daca ii aplici cateva piese crosetate. Cum ar fi doua buzunare, nasturi falsi si un guleras. Vei uita rapid de vechiul pulover pentru ca te vei indragosti pe loc de cel nou!

Sursa foto: allforfashiondesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului