NouDe ce ACCENT

# turmaline #accent bijuterii #bijuterii din argint

Poarta bijuterii cu turmaline si coloreaza-ti vara

Vara este anotimpul culorilor si al veseliei, al vacantelor si al petrecerilor. Tinutele usoare si vaporoase se asorteaza perfect cu bijuterii delicate si colorate, iar turmalinele sunt, poate, pietrele ideale pentru acest sezon.

 

Multicolore, fine, delicate, montate pe bijuterii lucrate manual, care vor atrage toate privirile, turmalinele se potrivesc si cu tinutele casual, si cu cele sumare, de plaja, si cu cele elegante, purtate la evenimente cu pretentii, conferindu-le un aer de prospetime si delicatete.

In zilele in care te copleseste o stare de visare si boemie, un inel din argint cu turmaline multicolore se va potrivi perfect cu starea ta de spirit; el poate fi si un cadou multicolor excelent, pentru o femeie care stie sa aprecieze eleganta, delicatetea si rafinamentul unei bijuterii lucrate manual, de bijutieri iscusiti si atenti la detalii.

Turmalinele pot fi asortate usor cu orice tinuta, datorita varietatii de culori in care poate fi gasita: negru, rosu, albastru, brun, violet portocaliu, verde, galben sau chiar transparenta sau multicolora. O legenda egipteana spune despre turmalina ca a calatorit spre Soare, din inima Pamantului, de-a lungul unui curcubeu, imprumutand de la el toate culorile sale. Stralucirea sa aparte va atrage toate privirile ca un magnet.

Turmalina, mai mult decat o piatra de o frumusete rara

Piatra semipretioasa foarte apreciata in lumea bijutierilor, datorita adaptabilitatii sale uimitoare la orice metal pretios, turmalina are si proprietati uimitoare pentru corp si spirit.

Supranumita si "piatra muzelor", deoarece aduce celor care o poarta viziune, inspiratie si creativitate nelimitate, ea este un adevarat talisman norocos si vindecator, deopotriva.

Turmalina, singurul mineral incarcat in permanenta cu electricitate, formeaza la contactul cu pielea un camp magnetic slab, ce emana raze infrarosii de unda lunga si anioni ce vor avea ca efect imbunatatirea circulatiei sanguine locale, stimularea metabolismului celular si restabilirea functiilor sistemului limfatic si endocrin.

Inca din antichitate ea a fost folosita ca remediu in afectiuni fizice si emotionale, vechii egipteni considerand ca avea proprietati ce pot vindeca sistemul nervos, bolile sangvine si ganglionii limfatici. Tot in scop terapeutic a fost folosita si de popoarele din Orientul Indepartat, in medicina traditionala chineza, spre exemplu.

Proprietatile sale terapeutice sunt asociate cu culoarea pietrei: cele verzi au efect terapeutic asupra ficatului; pietrele negre au efect bioenergetic, iar turmalina albastra relaxeaza sistemul nervos si ajuta la reglarea calitatii somnului.

Daca vei purta bijuterii din argint cu turmalina, cu o lucratura deosebita si fina, vei atrage prosperitatea ca un magnet; aceasta proprietate a pietrei a fost apreciata in Orient si probabil de aceea era folosita pentru a impodobi coroana imparatilor in China si Coreea.

De asemenea, turmalina este considerata un adevarat talisman, ferind persoanele care o poarta de radiatiile nocive emise de aparatura de care suntem inconjurati la tot pasul.

Unde gasesti cele mai frumoase bijuterii cu turmaline

Bijutierii Accent au pregatit colectii deosebite de accesorii cu turmaline de diferite culori si dimensiuni, de la inele si cercei lucrati cu o atentie deosebita, pana la coliere si bratari fine, potrivite pentru orice ocazie.

Daca vrei sa iti completezi colectia de bijuterii cu inele, bratari sau pandantive cu turmaline, ori daca vrei sa faci un cadou deosebit unei persoane speciale vei gasi cu siguranta ceea ce cauti in magazinul online sau in Galeria Accent din str. Mendeleev 26 (zona Piata Romana). Aici te asteapta bijuterii superbe, lucrate cu atentie si pricepere de bijutieri iscusiti, pasionati si creativi, din mainile carora ies, de mai bine de 30 de ani, adevarate opere de arta in materie de podoabe si accesorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului