Accesorii

#esarfa #stil chic #stil rock #stil glam

Vezi cum poti purta esarfa ca accesoriu de par!

In garderoba unei femei, detaliile fac diferenta, asa ca uneori este suficienta o simpla combinatie de accesorii pentru a avea un look de invidiat. O banala esarfa poate oferi nenumarate posibilitati de a-ti improspata stilul.

Indiferent de culoarea, materialul sau forma sa, esarfa are mai degraba un rol estetic, decat practic. Purtata pe cap, ca bentita, esarfa te poate transforma, rand pe rand, intr-o vedeta retro, o hipioata din perioada '60 - '70 sau o tanara rebela cu stil rock.

Iata cateva trucuri prin care iti poti reinventa stilul cu acest accesoriu deosebit.


1 Poarta esarfa tip bentita pentru un stil pin-up provocator


Opteaza pentru o coafura de tipul celor purtate in anii '40. Ai nevoie ca trasaturile fetei sa fie puse in valoare, asa ca esarfa trebuie prinsa peste breton ca sa sustina restul parului.

Parul, prins intr-un coc dezordonat, va sta fixat cu ajutorul bentitei pliate intr-un triunghi cu centrul fixat pe ceafa. In partea de sus a capului vei prinde bentita dupa modelulul nodului de cravata, si pentru ca aceasta sa stea bine fixata, poti folosi cateva agrafe.

Materialul si imprimeurile alese au si ele importanta lor, iar stilistii recomanda materiale precum inul sau bumbacul si imprimeurile cu tuse florale. Ideale sunt tonurile de rosu, verde, gri sau roz.




2 Adopta cu incredere stilul rock chic


Hainele, machiajul si accesoriile sunt importante in egala masura pentru un stil rock chic.

Parul lung, pana aproape de linia taliei, trebuie ondulat usor, iar spuma sau fixativul va finaliza lucrarea. Pliaza esarfa astfel incat sa obtii o bentita lata de circa 5 centimetri, apoi prinde-o la ceafa cu un nod de cravata. Si de aceasta data agrafele vor salva situatia.

 

3 Indrazneste sa visezi si adopta stilul hippie


Chiar daca nu faci parte din generatia anilor '60, cu siguranta ai fost fermecata de stilul vestimentar colorat, flower-power. Explozia de energie, imaginile feminine si elementele diafane s-au pastrat de-a lungul timpului, iar accesoriile sunt la randul lor pline de culoare si veselie.

Joaca-te cu o esarfa si prinde-o in asa fel incat sa obtii un look copilaresc si feminin. Pliaza un colt al esarfei si asaza-l pe cap peste linia fruntii, iar coltul opus lasa-l sa cada liber peste par.

Rozul aprins, nuantele pamantii sau esarfele aurii par sa se potriveasca oricarei tinute.

Nu gresesti nici daca iti prinzi esarfa cat mai dezordonat in jurul capului.





Sursa foto: asuyeta.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului