Accesorii

#bijuterii florii #accent bijuterii #florii #bijuterii

Sarbatoarea Floriilor la Accent Bijuterii

In fiecare an, cu o saptamana inainte de ziua Pastelui, se serbeaza Floriile, sarbatoarea intrarii in Ierusalim a Domnului Iisus Hristos, care, intors din cetatea Efraim, hotaraste sa mearga in orasul sfant. Oamenii l-au intampinat spre cinstire cu flori si ramuri inverzite, intinzand in calea lui chiar si hainele lor.

Denumirea sarbatorii vine si de la zeita romana a florilor, Flora, sarbatorita in aceasta zi, peste care s-a suprapus intrarea Domnului in Ierusalim. Tot de la Flora vine si semnificatia de renastere a naturii dar potrivit specialistilor, cel mai mult primeaza semnificatia crestina a evenimentului.

Inel din argint - VI6045

Inel din argint realizat manual, lucrat masiv, bombat în partea anterioară cu design vegetal.

Pandantiv din argint cu pietre semipreţioase - VP1876

Pandantiv din argint realizat cu un design deosebit, o piesă ce pune în contrast galbenul strălucitor al citrinului faţetat cu verdele pietrelor de agat.

Inainte de a intra in Ierusalim, Hristos l-a inviat pe Lazar. Invierea lui Lazar este simbolul invierii viitoare a neamului omenesc.

In popor se crede ca Lazar era un fecior tanar, fratele fetei care s-a casatorit cu Dragobete, Cap de Primavara. Potrivit traditiei, intr-o sambata Lazar a plecat cu oile la pascut, lasand-o pe mama sa sa faca placinte. Urcand intr-un copac sa ia muguri pentru animale, isi aduce aminte de placinte. Se grabeste sa coboare, cade si moare. Credinta este ca Lazar a murit de dorul placintelor si de aici obiceiul ca in aceasta sambata femeile de la tara sa faca ofranda de pomenire a mortilor impartind placinte de post.

In ziua Floriilor, oamenii merg cu ramuri de salcie la biserica, pentru a-l intampina tainic pe Hristos. Ele sunt sfintite si puse la icoane.

Aceste ramuri sunt pline de puteri magice avand in principal menirea de a-i feri pe oameni de duhurile necurate. Se pun pe pomii fructiferi, la fel ca si martisoarele, pentru a-i ajuta sa rodeasca, stupii sunt impodobiti cu ramurile de salcie sfintite, ca albinele sa se bucure de binecuvantarea divina.

Ramura de salcie sfintita este utilizata si in scopuri terapeutice. Oamenii folosesc la ceaiuri matisori de pe ramura de salcie, pentru a fi feriti de diferite boli, se incing cu salcia ca sa nu ii mai doara salele. Exista si obiceiul ca parintii sa-si loveasca copiii cu nuielusa de salcie cand vin de la biserica, deoarece se crede ca asa vor creste sanatosi si intelepti.

Nu e bine sa renunti la aceste ramuri daca nu au venit celelalte Florii.

Sarbatorim Floriile cu intreaga semnificatie si pe toti cei dragi cu nume de floare pentru a o cinsti si pe Zeita Flora, Floarea, Florentina, Florin, Crin, Crina, Violeta, Narcisa, Lacramioara si multi altii.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorită experienţei de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Accent Bijuterii
www.accentbijuterii.ro
021 317 41 11

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare