Accesorii

#sanatate #bijuterii #inel de logodna #proprietati terapeutice #safir #smarald #rubin #diamant #pietre pretioase

Pietrele pretioase potrivite pentru inelul de logodna

Se spune ca bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale femeilor. Stralucirea pietrelor incrustate le face pe reprezentantele sexului frumos sa se simta unice, elegante si rafinate. Inca din cele mai vechi timpuri pietrele pretioase au fost apreciate pentru frumusetea, rezistenta, raritatea si chiar pentru virtutiile lor terapeutice.

 

Diamantele, safirele, rubinele si smaraldele sunt pietrele pretioase cele mai valoroase care dau stralucire si rafinament unei bijuterii. Daca vrei sa cumperi sau sa faci cadou o bijuterie cu piatra pretioasa, iata cateva detalii care sa te ajute in alegerea ta.

Diamantul, o piatra mult ravnita

Simbol al eternitatii, aceasta piatra este adesea asociata mariajului. Un inel de logodna cu diamant ramane una dintre alegerile inspirate si pline de rafinament pentru o cerere in casatorie. Desi la un pret mare, diamantul este piatra cea mai vanduta in Franta si foarte cautata in tarile occidentale. Valoarea acestei pietre este data de cei 4 C, cum spun americanii: „carat, clarity, colour & cut”, mai precis - greutate, puritate, culoare si slefuire.

Cu cat diamantul este mai slefuit, adica are mai multe fatete, cu atat este mai pretios. Taietura unui diamant este cea care determina reflexia luminii si implicit stralucirea lui.

In afara de diamantul stralucitor, incolor pe care il stiu multe persoane, nuantele variaza intre alb, galben, rosu, verde, albastru, roz pal. Aceste pietre pretioase sunt deosebit de rare, ceea ce le face si foarte cautate de cumparatori.

Diamantul este fascinant ca aspect dar si benefic pentru sanatate. Terapia cu diamante face parte din medicina alternativa care utilizeaza energia pietrei pretioase pentru a vindeca diferite afectiuni: boli de stomac, boli ale aparatului urinar, epilepsie etc.

De retinut: Caratele diamantelor sunt diferite de cele ale aurului. La aur sunt folosite ca etalon al puritatii (24 de carate reprezinta aur pur ), iar la diamante un carat inseamna 200 de miligrame.

Safirul, piatra fidelitatii

Simbol al sinceritatii si al fidelitatii, safirul este una dintre pietrele potrivite pentru decorarea inelului de logodna. Este o piatra care se gaseste in foarte multe nuante, insa cele mai pretioase sunt cele de culoare albastru intens. In general, safirul este slefuit in forma ovala sau sub forma unui dreptunghi rotunjit la capete.

Aceste pietre originare din Tailanda, Cambodgia si Australia mai sunt denumite „pietrele controlului” deoarece au efecte benefice asupra persoanelor cu probleme emotionale . Se spune ca safirul ii directioneaza pe cei care sufera de diferite tulburari emotionale pe calea cea buna. In cazul persoanelor nefericite in dragoste aduce echilibrul si calmeaza tensiunile din cuplu.

Si safirul detine proprietati terapeutice: scade tensiunea arteriala, ajuta la tratarea afectiunilor din zona gatului, previne insomnia, calmeaza psihicul si impiedica aparitia certurilor. (Poza: www. cartier.com )

Rubinul, piatra regilor

In antichitate se spunea despre rubin ca este „cea mai pretioasa piatra pe care Dumnezeu a creat-o”. Acesta este si motivul pentru care stramosii nostri i-au atribuit puteri magice. Simbol al dragostei, al victoriei, al fericirii si al pasiunii, era purtat in trecut numai de catre sultani, regi si imparati. Cu timpul insa, acesta a devenit o piatra pretioasa folosita in mod special pentru ornarea bijuteriilor pentru femei.

Rubinul se gaseste in diferite nuante de rosu. Culoarea este primul criteriu care stabileste valoarea pietrei. Cea mai apreciata nuanta este rosu inchis denumita si „sange de porumbel”. Cele mai frumoase rubine sunt cele de peste 5 carate, insa sunt extrem de rare.

Si rubinul este recunoscut ca fiind o piatra cu proprietati terapeutice. Este recomandat in tratarea afectiunilor cardiovasculare, a intarzierii mentale si a problemelor oftalmologice. (Poza: www.cellini.ro)

Smaraldul, simbolul sperantei

Smaraldul este o piatra pretioasa de culoare verde, foarte dificil de slefuit, de aceea are si un pret destul de ridicat. Verdele intens care aminteste de culorile naturii reprezinta simbolul sperantei, al renasterii si al tineretii. In Egipt, defunctii purtau in jurul gatului un colier cu smarald. Mitologia antica ii atribuie insa smaraldul lui Venus, zeita dragostei.

Culoarea verde este data de continutul mare de crom. Cu cat smaraldul are o culoare mai intensa cu atat este mai pretios.

Este considerata cea mai puternica piatra pentru vindecare. Se foloseste in tratarea arsurilor stomacale, a bolilor de ficat si inima etc. Din punct de vedere astrologic, se pare ca smaraldul apartine lunii Mai si implicit persoanelor nascute in aceasta perioada, iar daca este purtat pe termen mare de timp aduce linistea si dragostea.

Tips: este indicat sa verificati piatra bijuteriilor cu smarald pe care le cumparati. O singura fisura obtinuta in urma unei lovituri usoare poate fragiliza si sparge piatra. (Poza: www.cellini.ro)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare