Accesorii

#kim catrall #vintage #stil #moda #palarie #palarii

Palaria, un accesoriu cu eleganta si stil

In urma cu zeci de ani, palariile erau un accesoriu fara de care femeile nu puteau iesi din casa, iar acum nu mai vedem palarii decat foarte rar, la plaja ori la prezentarile extravagante de moda.

Palariile ofera oricarei tinute un aer elegant, somptuos si extravagant, asadar, orice femeie ar trebui sa aiba in garderoba sa un astfel de accesoriu.

Pentru aceasta vara, designerii ne-au pregatit o serie de modele din care putem alege dupa bunul plac. Christian Dior, DKNY, Dolce and Gabbana sunt doar cativa dintre marii creatori de moda care au incercat sa reintroduca palariile in tinutele femeilor si au reusit. In acest sezon se poarta foarte mult palariile cu bor mare, in valuri,pentru ca ofera un aer plin de farmec oricarei tinute.

Fie ca vorbim de o tinuta casual (jeans si sandale), fie ca vorbim de una eleganta (o rochie de seara ), o palarie poate fi un accesoriu important care sa capteze toata atentia si admiratia celor din jur.

Evident, pentru a purta o palarie, mai ales un model cu borul mare, este nevoie de foarte mult curaj. Daca aveti nevoie de un imbold, ganditi-va la cunoscuta actrita din Sex and The City, Kim Catrall , si veti realiza ca arata fantastic, avand un aer de eleganta si rafinament.

Desi sunt la moda palariile de dimensiuni mari cu boruri largi, nu este indicat sa optati pentru un astfel de model pentru ca puteti intampina probleme in diferite situatii cum ar fi: condusul autoturismului, urcatul cu liftul etc si va puteti simti chiar penibil.

Totusi, nu putem nega eleganta acestor accesorii care dau farmec unei tinute pentru o ocazie speciala. Asa ca in momentul in care alegeti o palarie, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

- Evitati palariile incarcate cu flori sau pangligi si alegeti variante cat mai simple;

- Mai ales in anotimpul cald, optati pentru culori deschise, care sa nu atraga razele puternice ale soarelui: alb, crem, bej, etc. Palariile in culori puternice precum turcoazul, spre exemplu, sunt mai greu de asortat;

- Daca stilul vostru este casual, puteti purta atat palarii mici (stil Justin Timberlake), dar in acelasi timp, puteti opta si pentru una ceva mai mare care sa va dea un aer vintage . Daca stilul elegant este cel care va caracterizeaza, alegeti palariile cu borul mare care va ascund privirea si va fac sa pareti mai misterioase.

- Nu cumparati o palarie doar pentru ca va place cum arata pe capul unei prietene ori a actritei preferate. Este necesar sa o probati si sa vedeti daca intr-adevar modelul respectiv vi se potriveste. Doar asa veti face alegerea corecta!


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare