Accesorii

#copii #garderoba #pulover #geaca #pantaloni #ghete #manusi #fular #caciula #bebelusi #hainute #haine

Hainute de copii pentru sezonul rece

copilul tau creste pe zi ce trece si dupa sase luni hainele ii raman mici si trebuie schimbate. Este un lucru natural, dar care necesita o grija in plus pentru tine ca parinte, mai ales in sezonul rece, cand micutul trebuie imbracat corespunzator pentru a nu raci. Iata ce este bine sa ai in vedere cand pleci la cumparaturi.

Caciula

Este un accesoriu indispensabil in tinuta din sezonul rece a copilului tau. Caciula trebuie sa ii acopere bine fruntea, ceafa si urechile. Pe piata exista foarte multe modele care intrunesc toate aceste conditii, iar datorita varietatii si culorilor ai de unde alege. Este indicat sa cumperi mai multe caciuli, pentru a le schimba mai usor. Modelele care se leaga sub barbie sunt foarte indicate, deoarece acestea nu „fug” de pe urechi si nu se pot pierde. Cele mai recomandate materiale sunt bumbacul, lana si mohairul.

Totodata, bebelusii au nevoie ca pe sub fiecare caciulita, sa poarte o alta caciulita subtire, din bumbac, pentru a evita iritarea pielii capului.

Fularul

O alta piesa vestimentara care trebuie sa se regaseaca in sifonierul copilului tau este fularul. Acesta are un rol foarte important deoarece protejeaza nasul si gura micutului tau de aerul rece pe care il inhaleaza de afara. Pentru ca adesea copiii refuza sa poarte fularul, este bine sa optezi pentru un model colorat care sa-i atraga atentia, dintr-un material moale.

 

Manusile

Pentru ca epiderma copiilor este foarte sensibila, acestia au nevoie de o protectie care sa impiedice temperaturile scazute sa le afecteze pielea. Manusile sunt un accesoriu care completeaza o tinuta de iarna, iar pentru micuti, cele mai potrivite manusi sunt cele cu un deget pentru ca le permit acestora sa se incalzeasca mai repede. Daca vrei varianta 2 in 1 poti alege manusile cu degete dar care au si capac.

Este foarte important ca manusile sa fie mai lungi pentru a acoperi bine incheieturile pentru ca si acestea sunt foarte sensibile la frig. Totodata, acestea trebuie sa fie imblanite in interior si impermeabile in exterior.

Puloverul

Este indicat sa ii cumperi copilului mai multe pulovere groase, din materiale de calitate (bumbac, mohair sau lana moale), care sa ii tina de cald. Alege unele cu nasturi, capse sau fermoar, deoarece puloverele care intra pe cap ii enerveaza si ii deranjeaza pe copii. Totodata, este indicat ca aceste haine sa aiba guler, pentru a-l proteja impotriva racelii.

Nu uita ca sub orice pulover trebuie sa existe un costumas body din bumbac care sa ii protejeze mijlocul.

Geaca

Aceasta trebuie sa fie dintr-un materialcare sa mentina caldura. Totusi, trebuie sa ai grija sa nu ii fie prea cald sau sa transpire foarte tare. Materialul nu trebuie sa fie neapart gros, ci de calitate, rezistent la frig, impermeabil si calduros. Aceasta trebuie sa fie prevazuta cu gluca si sa ii permita copilului sa se miste si sa fie cat mai flexibil. Gulerul si mansetele hainutei trebuie sa fie din flanela sau blanite.

In momentul in care mergeti la cumparaturi, ai grija sa ii probezi geaca peste un strat de haine mai groase, pentru a te asigura ca masura i se potriveste.

Inca doua aspecte importante pe care trebuie sa le ai in vedere in momentul achizitionarii hainei de iarna pentru pustiul tau: aceasta trebuie sa fie fie mai lunga pentru a-si acoperi mijlocul si sezutul, iar in talie trebuie sa fie prevazuta cu un elastic sau cordon care sa muleze geaca pe corp.

Ghetele

Daca incaltamintea nu este una adecvata, picioarele pot avea de suferit in sezonul rece din cauza degeraturilor. In primul rand, ghetele copilului trebuie sa fie imblanite. De asemenea, incaltamintea nu trebuie sa il stranga (un pantof stramt opreste circulatia si duce la aparitia degeraturilor), insa nici sa ii fie cu un doua numere mai mare. Este indicat totusi ca aceasta sa ii vina ceva mai lejer si sa fie flexibila, mai ales ca va purta sosetute groase.

Trebuie sa ai grija ca talpa ghetelor sa nu alunece, sa aiba aderenta pentru a pastra echilibrul copilului si pentru a evita diverse accidente. bebelusul poate avea mai multe perechi de ghete, din diverse materiale precum: piele, piele intoarsa sau cauciuc. Pentru ca cele din cauciuc sunt, de cele mai multe ori neimblanite, ii poti cumpara si cateva perechi de botosei caldurosi.

Foarte important este faptul ca incaltamintea trebuie cumparata seara deoarece atunci, piciorul copilului, ca si al adultului, este putin mai mare.

Pantalonii

Pantalonii de iarna trebuie sa fie grosi, iar daca fetita sau baietelul sunt deja mari, este necesar sa ii cumperi cel putin o pereche dintr-un material impermeabil care sa le permita sa se joace in zapada fara sa se ude si fara sa se imbolnaveasca.

O alta solutie, pot fi salopetele care nu permit copilului sa ramana cu mijlocul gol. Nu uita, atunci cand scoti bebelusul afara, sa verifici des daca ii este frig sau prea cald. Daca pielea sa este rece la extremitati (maini, incheieturi, gat etc), este indicat sa il duci inapoi in casa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare