Accesorii

#esarfa #modele esarfa #stil esarfa

Esarfa: cum sa o porti pentru a-ti accentua stilul

Dintre toate elementele care alcatuiesc garderoba unei femei, un accesoriu este deseori tratat cu superficialitate. Felul care iti porti esarfa este o metoda eficienta si rafinata de a-ti accentua stilul personal, in special toamna, anotimpul cel mai potrivit pentru acest articol vestimentar feminin si rafinat.

Esarfa este o parte constitutiva a modei feminine de cateva milenii bune, acest lucru fiind atestat de sculpturile chinezesti care dateaza inca din anul 1000 i.e.n.

 

Stiluri de esarfe


De-a lungul istoriei, esarfele au fost fabricate dintr-o varietate de materiale, de la tesaturi groase din lana pana la straturi fine de matase, cu modele sau fara.

Astazi, cele mai in voga esarfe sunt cele din raion, acetat sau matase si sunt caracterizate de miscari fluide, rezistenta si tonuri delicate.

Ale materiale populare din care sunt confectionate esarfele sunt bumbacul si lana, potrivite mai degraba pentru frigul de peste iarna.

Dimensiunile si esarfelor variaza, de la 35-40 de centimetri lungime pana la 120 de centimetri lungime. Formele sunt si ele diversificate, de la formatul rectangular pana la cel triunghiular, cu margini drepte, asimetrice sau fuzionate. Posibilitatile sunt nesfarsite.

 

Modalitati de purtare


Esarfele pot fi purtate in mai multe moduri: sub forma de bandana, ca sal, ca piesa-accesoriu, pe post de curea sau ca articol de vestimentatie.

Femininele esarfe sunt foarte versatile si pot adauga fler stilului. Le poti infasura in jurul gatului, le poti combina cu o bijuterie deosebita sau iti poti acoperi umerii atunci cand porti o rochie eleganta la un eveniment.

Daca detii o esarfa clasica, patrata, ai mai multe variante de a o purta: uneste doua colturi astfel incat sa obtii un triunghi si leag-o la gat in stil cowboy, lasand coltul sa atarne in fata.

Pune-ti esarfa dupa gat si leag-o in fata, formand o funda. Acest stil se potriveste atat pentru esarfele mari, cat si pentru cele delicate, din matase.

Cand esti pe fuga poti incerca si stilul neglijent. Orice esarfa lunga, indiferent de forma se poate infasura in jurul gatului, fara a fi legata in vreun fel anume.


Pe post de bentita sau chiar de turban, esarfa poate fi accesoriul tau de baza in aceasta toamna.

Nu uita de tendintele principale ale sezonului rece si orienteaza-te dupa esarfe cu imprimeuri diverse, de la animal -print la bulinele polka.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului