Accesorii

#plasturi #calapod #incaltaminte #umflaturi #bataturi #pantofi

Cum sa te simti confortabil in pantofii noi

Cine nu a avut de suferit cand s-a incaltat pentru prima data cu o pereche de pantofi noi? Bucuria innoirii incaltamintei preferate este adesea umbrita de senzatiile neplacute aparute dupa prima purtare: bataturi, eczeme, umflaturi sau hematoame subunghiale.

Daca vrei sa termini cu aceste suferinte, iata cateva trucuri care te vor ajuta sa te simti perfect in pantofii cei noi.

1. Este mai bine sa astepti mai mult timp si sa economisesti suficienti bani pentru a-ti cumpara o pereche de pantofi, sandale sau cizme de buna calitate. Picioarele au datoria dificila de a ne purta toata ziua si de a suporta greutatea corpului, de aceea trebuie sa acorzi o atentie deosebita alegerii incaltamintei. Aceasta trebuie sa fie comoda, sa nu te stranga, dar nici sa fie foarte larga.

2. De obicei incaltamintea noua este mult mai rigida decat cea veche. Un truc eficient este acela ca inainte de a merge cu pantofii pe strada sa-i porti prin casa, cu o pereche de sosete mai subtiri sau mai groase (in functie de incaltamintea pe care a ales-o). Acestia se vor lasa putin si vei preveni astfel posibilele hematoame la nivelul unghiilor sau al pielii. Cand dai cu aspiratorul, stergi praful sau pur si simplu dansezi prin casa, stai incaltat/a si observa care sunt zonele in care te deranjeaza.

3. Daca te-ai incaltat cu pantofii si ai observat ca iti lasa urme si bataturi , unge-i in interior cu un tampon imbibat in crema hidratanta de fata, spirt sau ulei de nuca de cocos.  Efectueaza aceasta procedura in fiecare seara timp de cateva zile si apoi incalta pantofii. Materialul pantofului va deveni mai moale si mai flexibil. Atentie insa sa aplici solutie doar in interiorul pantofului, pentru ca exista riscul ca suprafeta exterioara sa se decoloreze sau deterioreze.

4. De asemenea, pentru a purta in continuare pantofii preferati fara a acutiza starea bataturilor deja existente, acopera pielea afectata cu plasturi cu rivanol. Acestia se achizitioneaza de la farmacie.

5. Daca intr-o zi nu te incalti cu pantofii cei noi, este bine ca in interiorul acestora sa pui un calapod ca sa le pastreze forma si sa-i mai intinda putin (pielea sau materialul sintetic din care sunt confectionati nu vor face cute).

Tipsuri

•  Intre degete si varful pantofului trebuie sa ramana un spatiu de cativa milimetri, care sa permita o alunecare minima a piciorului in interiorul acestuia;

•  Pentru ca la sfarsit de zi picioarele au tendinta sa se mai umfle, acesta este momentul ideal cand poti proba o pereche de pantofi.  Altfel, vei avea surpriza sa remarci ca dupa o zi de serviciu picioarele tale umflate sa nu mai incapa in pantofii preferati.

•  Probeaza cu rabdare incaltamintea, mergi prin magazin cu ei pentru a te asigura ca nu te strang si ca sunt confortabili. Ar fi pacat sa remarci ca ai facut o mare greseala in alegerea lor, cand ajungi acasa.

Citeste mai mult despre Cum sa scapi de bataturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare