Accesorii

#accesorii #haine #sfaturi practice #reconditionare haine #reconditionare accesorii

Cum sa iti reconditionezi hainele si accesoriile

In dulapul tau sunt numeroase haine care iti plac foarte mult, insa s-au uzat ori au mici defectiuni? Nu mai sta pe ganduri si apuca-te sa le reconditionezi. Daca iti place foarte mult un pulover pe care l-ai rupt intr-un loc vizibil, nu e obligatoriu sa il arunci, ci sa iti pui doar putin imaginatia in functiune. Iata cateva trucuri pentru a reconditiona hainele si accesoriile preferate:


1. Elasticele

Daca ai o fusta careia i s-a rupt sau largit elasticul, o poti repara foarte ieftin la croitor. Costa mai putin de 10 lei, iar operatiunea este una rapida. Daca nu vrei sa mergi pana la croitorie sau ai nevoie neaparat de acea fusta in momentul acela, desfa-o putin intr-un loc mai putin vizibil, de exemplu la spate, si strange-i elasticul, apoi coase in locul taiat o fundita.


2. Gentile cu pete

Daca ai genti din panza pe care le-ai patat, le poti curata cu o banala radiera. Petele de cerneala sau petrol sunt putin mai dificil de curatat, insa le poti scoate la o curatatorie, unde cu siguranta vei plati putin, mult mai putin decat ai da pe o geanta noua.

Daca poseta este din vinilin, o poti curata foarte bine cu apa si cu sapun.


3. Puloverele cu gauri


Puloverele care au gauri le poti reconditiona accesorizandu-le cu diverse fundite sau petece. Daca au fire scoase, le poti rezolva foarte usor cu ajutorul unui ac. Impinge firele scoase spre interior. De asemenea, daca sunt rupte aproape de cusatura, le poti coase finut, tinand cat mai aproape linia cusaturii.


4. Camasile

Camasile albe care au pete pot fi curatate daca le pui in apa calda si le speli putin inainte, in zonele afectate, cu un inalbitor ce contine peroxid sau cu unul cu actiune lenta.

Camasile de matase necesita insa o ingrijire mai delicata si ai nevoie de un aspirator de curatare. De asemenea, incearca sa cureti petele cat mai repede posibil, deoarece cu cat este mai veche, cu atat mai greu va fi de eliminat pata.


5. Culoarea rosie

Daca ai spalat hainele fara sa le sortezi inainte de a le baga la masina de spalat si le-ai patat din cauza unui pulover rosu sau negru, pune-le repede in apa fierbinte, cu putin detergent de indepartare a petelor, insa nu le pune imediat in uscatorul de rufe, lasa-le se usuce natural.

Sursa foto: perfecte.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare