Accesorii

#costum de baie #stil #costume de baie # ingrijire costume de baie

Cum sa intretii corect costumul de baie

Tu stii cum sa iti intretii corect costumul de baie in care ai investit bani si mult timp cautandu-l prin magazine? Inca din prima clipa in care il porti, razele de soare, chimicalele din piscina, sarea din apa marii sau lotiunile bronzante ii deterioreaza materialul. Masina de spalat si uscatorul sunt de asemenea dusmani de temut pentru textura sa. Iata cum poti sa iti tratezi costumul de baie cu respectul pe care il merita.

Nu este nici pe departe usor sa gasesti costumul de baie perfect pentru formele tale. Odata ce ai tras lozul castigator, este important sa il intretii corect, daca nu vrei sa faci o noua investitie dupa ce isi pierde forma optima.

Curatarea costumului de baie

1. Spala-l de mana dupa fiecare folosire, lasandu-l sa se inmoaie in apa calduta si detergent special pentru lenjerie intima.

2. Indeparteaza murdaria din el (nisipul, clorul, lotiunea de corp) prin miscari gentile, fara sa bruschezi materialul. Mai lasa-l 10 minute la inmuiat in apa curata.

3. Clateste-l cu apa rece in jetul robinetului, pana nu mai observi nicio urma de detergent. Lasa-l la uscat in aer curat timp de 24 de ore inainte sa il porti din nou, astfel incat materialul elastic sa aiba ragazul de a reveni la forma sa originala.

Trucuri pentru purtarea costumului de baie

1. Este ideal sa ai cel putin doua costume de baie pe care sa le porti alternativ, pentru a lasa timp suficient celui spalat sa se usuce in conditii optime.

2. Ai grija unde te asezi atunci cand porti costumul de baie. Suprafetele rugoase sau marginile de piscina cu denivelari pot sa agate materialul. Asaza un prosop care sa elimine acest tip de riscuri.

3. Schimba costumul de baie cu care ai inotat, inainte sa te intinzi la bronzat. Razele de soare intra in contact cu sarea sau cu substantele din piscina, deteriorand materialul fin.

4. Dupa ce faci baie in jacuzzi, incearca sa speli cat mai repede costumul de baie purtat: temperatura crescuta a apei, in combinatie cu chimicalele din apa, ataca fibrele textile.
 

  • costumele de baie din 1005 poliester rezista cel mai bine intr-un jacuzzi cu apa fierbinte.
    unele costume de baie au pe eticheta asigurarea ca rezista la expunerea la clor
  • spalat la masina automata, costumul de baie isi pierde forma si sustinerea cupelor
  • uscatorul emite o caldura nociva pentru materialul costumului de baie, deoarece ii afecteaza elasticul din compozitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare