Accesorii

#accesorii argint #bijuterii argint #bijuterii

Cu ce poti asorta accesoriile din argint?

Cu siguranta, stii deja ca accesoriile – si mai ales bijuteriile – pot schimba complet o tinuta. Cateva bratari de argint pot scoate din anonimat un outfit simplu, iar o pereche de cercei eleganti, cu cristale naturale, pot completa pana la perfectiune o aparitie.

 

Cu toate acestea, alegerea neinspirata a accesoriilor sau asortarea lor gresita poate avea si un efect negativ. Bijuteriile nepotrivite pot anula potentialul imens al unei tinute rafinate, asa ca vei dori, fara indoiala, sa fii atenta.

Dintre toate materialele folosite in confectionarea accesoriilor, argintul este cel mai versatil metal pe care il poti purta. El se preteaza atat tinutelor elegante, cat si tinutelor casual, pe care le porti cand mergi la birou sau iesi in oras intr-o zi de weekend.

Daca vrei sa porti corect argintul si sa-l folosesti pentru a-ti scoate in evidenta aparitiile de fiecare data, urmeaza recomandarile de mai jos!

Combina argintul cu nuante adanci, care sa il potenteze

Argintul este un metal neutru si poate fi purtat cu majoritatea culorilor, insa acestuia ii sta extrem de bine in anumite combinatii.

De exemplu, daca vrei sa obtii un contrast fabulos, poarta coliere si bratari din argint cu rochii burgundy, topuri bleumarin sau in tinute all black. Astfel, vei crea un look indraznet, rafinat si stylish, indiferent daca mergi la job, la o petrecere sau, pur si simplu, vrei sa iesi in evidenta in orice incapere!

Evita purtarea argintului cu nuante care ii estompeaza stralucirea

Desi va arata bine in aproape orice combinatie cromatica, evita sa porti argintul cu nuante prea sterse, daca vrei sa il folosesti la adevaratul sau potential.

Este vorba despre culori precum galben pai, crem, bej, nuante vanilate sau piersicii, roz pal si alte tonuri pastelate sau neutre.

Poarta argintul cu haine minimaliste, fara imprimeuri incarcate

Bijuteriile din argint au o stalucire delicata, care este scoasa in evidenta cel mai bine de topurile uni. Imprimeurile incarcate, precum cele florale, carourile, bulinele si alte patternuri complexe vor estompa efectul bijuteriilor, pana in punctul in care acestea nici nu vor mai fi vizibile.

In schimb, un top uni, dintr-un material fin, va completa perfect un colier din argint sau o pereche de cercei lungi, cu aplicatii delicate.

Alege intotdeauna bijuteriile in functie de ocazie

Unele persoane poarta zilnic aceleasi bratari, inele si cercei, fara sa se intrebe daca bijuteriile respective sunt potrivite chiar in orice context.

Pe langa culorile si imprimeurile hainelor la care adaugi bijuterii din argint, trebuie sa fii atenta si la ocazie.

Daca mergi la o petrecere si porti, de exemplu, o rochie neagra clasica si o pereche de pantofi stiletto, poti adauga un colier elegant din argint si cateva bratari de argint subtiri, suprapuse.

Daca mergi la birou si ai un look office, cu sacou bleumarin si camasa simpla, adauga o pereche de cercei discreti din argint, pe lobii urechii.

Nu iti fie teama sa suprapui bijuteriile

Chiar si atunci cand optezi pentru o tinuta simpla, cateva bijuterii suprapuse pot avea un efect super chic. Nu iti fie teama sa porti doua inele pe acelasi deget, mai multe bratari de argint pe aceeasi incheietura sau mai multe lanturi care se potrivesc excelent intre ele.

Atat timp cat accesoriile fac parte din aceeasi estetica, iar hainele alese sunt suficient de simple, vei obtine un look interesant, in cel mai bun sens al cuvantului!

In final, daca adori bijuteriile de argint si vrei sa investesti in noi piese, tine cont de cele pe care le ai deja. Gandeste-te cum poti combina bijuteriile vechi cu unele noi si gaseste cel putin doua sau trei combinatii pentru fiecare element nou adaugat in colectie. Astfel, te vei asigura ca ai mereu la dispozitie combinatii perfecte de accesorii, pentru fiecare ocazie!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/i2jbuqO0YfM

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare