Accesorii

# Converse Chuck Taylor #Converse All Star #Converse

Converse All Star vs Converse Chuck Taylor - care sunt diferentele?

Cine nu a auzit de celebrii tenisi de la Converse? Chiar daca acestia au fost conceputi initial pentru baschet, in prezent sunt unele dintre cele mai purtate incaltari pentru tinutele casual, fiind o combinatie de design atemporal si confort. Totodata, tenisii All Star sunt alesi de persoane de toate varstele, fie ca isi doresc confort, fie ca sunt fani ai stilului streetwear.

In ceea ce priveste modelele de la Converse, cele mai celebre sunt All Star si Chuck Taylor. Desi, la prima vedere, poti constata ca aceste doua modele arata la fel, trebuie sa stii ca exista cateva diferente intre ele. Iata care sunt cele mai notabile dintre ele, din articolul pe care ti l-am pregatit.

Sigla laterala

Prima diferenta pe care o poti observa atunci cand te uiti la cele doua modele de la Converse implica sigla laterala. In ceea ce priveste modelul Chuck Taylor, vei observa o sigla laterala brodata, spre deosebire de modelul All Star.

De-a lungul timpului, au existat nu mai putin de 40 de variatii diferite ale siglei All Star, pana cand specialistii au decis cum ar trebui sa arate.

Materialul

In ceea ce priveste materialul, modelul Chuck Taylor de la Converse este confectionat dintr-o altfel de panza, imbunatatita in comparatie cu All Star, care a fost creata pentru o durabilitate mai mare.

Pentru a realiza aceasta schimbare, s-a lucrat un an, astfel incat panza sa fie mai maleabila si mai sustenabila decat materialul original pentru Converse All Star.

Detaliile estetice

S-au facut schimbari si in ceea ce priveste detaliile estetice. Modelul Chuck Taylor are noi detalii in zona calcaiului si se evidentiaza si prin literele in relief. Mai mult, exista o terminatie cu zimti, regasita la nivelul talpii, pentru un aspect unic al tenisilor.

Talpa

Exista diferente si in ceea ce priveste culoarea talpii. Modelul Converse All Star are o talpa de culoare mai inchisa, in timp ce Chuck Taylor prezinta o talpa intr-o nuanta de maro deschis. Cei de la Converse au petrecut mult timp pentru a obtine o nuanta naturala a cauciucului talpii, pe care au considerat-o perfecta. Aceasta nuanta nu s-a mai folosit pentru niciun alt model.

Gulerul

Nu in ultimul rand, vei observa diferente si in ceea ce priveste gulerul pantofilor sport de la Converse. Modelul Chuck Taylor a suferit modificari la nivelul partii superioare, pentru un plus de confort. Atunci cand produsul a fost creat initial, in 1917, designerii au observat ca gulerul se largeste treptat, atunci cand tenisii sunt purtati pentru o perioada mai lunga.

Gulerul tenisilor Chuck Taylor a fost imbunatatit cu ajutorul spumei de memorie, astfel incat modelul sa nu se mai largeasca. Exista si insertii de piele intoarsa, care ofera o mai buna respirabilitate a materialului.

Ambele perechi de Converse au pornit de pe terenul de baschet. Chuck Taylor nu a avut o cariera spectaculoasa pe terenul de baschet, insa a fost fascinat de acest sport. Din acest motiv, s-a nascut brandul cu numele All Star, care creeaza unele dintre cele mai populare incaltari sport din lume.

Incaltamintea de la Converse este atemporala, fiind mai mult decat incaltaminte sport functionala, ci o adevarata legenda.

Sursa foto: https://www.pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare