Accesorii

# amanet de bijuterii #bijuterii

Ce trebuie sa stii daca vrei sa apelezi la un amanet de bijuterii?

Te confrunti cu o situatie financiara dificila si ai nevoie de bani intr-un timp scurt? Amanetul de bijuterii este un loc in care poti obtine foarte usor suma de bani de care ai nevoie. Poate fi vorba de un imprumut sau chiar de o vanzare. In cel dintai caz vei inapoia suma pana la sosirea termenului limita, plus comisionul mentionat in contract. In al doilea caz, daca nu te mai intereseaza bijuteria, o vinzi amanetului, primesti banii pe loc, fara a mai avea nicio obligatie.

Asadar, daca stii ca ai nevoie urgenta de bani, iar in casa zace o cutie ponosita de bijuterii pe care se aseaza praful, ia-o in considerare pentru a iesi din impas. Cateva lucruri este bine sa le cunosti inainte de a merge la un amanet de bijuterii.

1. Valoarea bijuteriilor

In primul rand fixeaza-ti suma de bani de care ai nevoie, in felul acesta poti face o conexiune cu ce fel de bijuterii va trebui sa lasi la amanet. Apare o intrebare pe care poate deja ti-ai pus-o. Care este pretul aurului la amanet? Trebuie sa stii ca aurul este tranzactionat 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana pe piata externa. Evenimente majore pot influenta pretul aurului, ca de exemplu alegerile prezidentiale in Statele Unite ale Americii. Banca Nationala a Romaniei calculeaza pretul gramului de aur in functie de cotatiile mondiale. Pe scurt, in mod constant preturile pentru cumpararea si vanzarea de aur sunt fluctuante.

Iti poti calcula chiar de acasa cu aproximatie valoarea bijuteriilor de aur pe care vrei sa le dai, tinand cont de gramaj si numarul de carate (cotatiile aurului afisate de BNR sau pietele mondiale sunt pentru aurul pur, 999.99‰). Amanetul iti poate oferi pana la 98% din valoarea aurului continut de bijuteria ta.

2. Doar bijuterii de aur?

Trebuie sa stii ca o casa de amanet accepta nu doar bijuterii din aur, ci si din argint sau platina. in plus, accepta nu doar o singura bijuterie, ci mai multe si in orice stare, deci fie ca este un lant rupt. Astfel, gandeste-te si prioritizeaza de care dintre bijuterii poti sa te desparti pentru un timp. Poti profita si de serviciul de vanzare, astfel ca daca ai un inel de la un fost iubit, il poti vinde casei de amanet. Primesti bani simplu, rapid, fara batai de cap.

3. Asigura-te ca ai inteles

Este important sa te asiguri ca ai inteles conditiile contractului. Mai precis, in momentul in care vei ajunge la amanet cu bijuteriile, evaluatorul analizeaza obiectele, stabileste caratele si ofera pretul in concordanta. Daca esti de acord cu pretul oferit se face un contract. Acolo se stipuleaza comisionul, data limita pana la care va trebui sa returnezi banii.

Asadar, este important sa stii suma pe care o obtii, dar si comisionul. intreaba daca exista alte taxe suplimentare, ca de exemplu, in cazul in care doresti sa prelungesti data returnarii banilor sau penalizari daca nu poti ajunge in ziua in care ai termen ori daca vei primi notificari pentru a-ti aminti data scadenta.

Citeste cu atentie contractul, pune intrebari, asigura-te ca ai inteles si realizeaza un calcul al intregii sume, fiind astfel sigur ca o vei putea returna. Suma ta va include si comisionul stipulat in contract.

Amanetul de bijuterii iti pune intr-un mod facil optiunea de a obtine cu imprumut banii de care ai nevoie. Este necesar doar sa ai cartea de identitatea cu tine si cel putin varsta de 18 ani.

Sursa foto: W-dog.net

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare