Accesorii

#pietre naturale #bijuterii ametist # ametist #accesorii

Ametistul, piatra care te avertizeaza asupra pericolelor

Ametistul este una dintre cele mai frumoase pietre semipretioase, care simbolizeaza spiritualitatea, divinitatea, intelepciunea, dar care este legata si de romantism si iubire.

 

Ametistul are mai multe varietati: lila, violet, chevron (o comtinatie de ametist si cuart, culoare violet cu straturi albe) sau ametrin (ametist + citrin, violet deschis cu pete galbene).

Cand porti bijuterii cu ametist nu vei atrage doar privirile celor din jur, ci si putere, stabilitate, pace interioara, dragoste, prietenie si succes; acestea sunt talismane care tin la distanta furia, cosmarurile, stresul, tristetea, dar si dependentele si viciile.

Un mit grecesc spune ca ametistul aduce dragoste, fericire si protejeaza impotriva intoxicatiilor si a pericolelor; aceasta gema purpurie a fost inclusa in colectii regale din intreaga lume, din Egiptul Antic pana la bijuteriile Coroanei Britanice, multi monarhi folosind-o ca pe un simbol al regalitatii si sobrietatii.

Ametistul este una dintre putinele pietre care reprezinta un talisman pentru toate zodiile, insa are o "relatie" speciala cu Pestii.

Este considerat piatra arhanghelului Jeremial, cel al schimbarilor, al eliberarii de lucruri si energii negative.

Ametistul protejeaza impotriva gandurilor negre, a magiei negre, blestemelor si deochiului, tine la distanta spiritele rele si vrajile; aceasta piatra protejeaza si avertizeaza o persoana cand se afla in pericol si se spune ca isi schimba culoarea pentru a o preveni.

Cum se intretin bijuteriile cu ametist

Ametistul este o gema destul de dura, insa temperaturile ridicate tind sa o faca sa isi modifice culoarea. Este indicat ca bijuteriile cu ametist sa nu fie purtate la plaja, solar sau in alte locuri unde pot fi expusela temperaturi mari sau la doze mari de radiatii.


Bijuteriile cu ametist se curata cel mai bine cu jet continuu de apa calduta, cel putin o data pe luna. Este o piatra care se incarca la lumina Lunii. Aduce beneficii maxime cand este purtat in dreptul inimii sau la gat, prin urmare un colier cu ametist sau un pandantiv vor asigura o protectie ridicata celei care le poarta.

Cristaloterapie cu ametist

Despre cea mai valoroasa piatra din familia cuarturilor se spune ca are proprietati terapeutice pentru cei care lupta cu vicii, obsesii, dependente si caeste utila in psihoterapie.

Purtat frecvent sau permanent, ametistul ajuta la vindecare si protejeaza sanatatea.

Despre aceasta piatra se spune ca absoarbe durerea celui care o poarta (cefalee, nevralgie, dureri de spate) si ca este benefica in special in caz de insomnie, pentru ochi, par, stomac, sistemul nervos central, cel digestiv si cel endocrin.

Apa in care a fost tinut un ametist curat are efecte benefice pentru sanatate, ajuta la regenerarea tesuturilor si este buna si pentru plante.

 

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului