Accesorii

#forma fata #ochelari #ochelari de soare #fata ovala #fata patrata #fata alungita #trasaturi

Alege ochelarii de soare dupa forma fetei

Daca te-ai decis sa-ti cumperi o pereche de ochelari de soare, in primul rand trebuie sa stii care este forma fetei tale. Dupa aceea, obiectivul principal este acela de a gasi modelul care ti se adapteaza cel mai bine trasaturilor fizice si se potriveste stilului tau.

Este inutil sa tot incerci ochelari tip „musca” daca tu ai o fata mica, pentru ca lentilele mici se potrivesc unui cap alungit. Priveste-te de fiecare data intr-o oglinda mare care sa-ti cuprinda tot capul si alege-ti ochelarii in functie de fizionomie: regula generala este aceea de a creea un echilibru la nivelul intregii fete.

Iata cativa pasi simpli care te pot ajuta sa eviti greselile si sa-ti pui in valoare calitatile:

Pasul 1. Afla care este forma fetei tale. Click AICI

  • Fata ovala: este cel mai usor sa alegi ochelarii pentru acest tip, deoarece este considerata fizionomia perfecta. Aceasta este caracterizata prin frunte si maxilar la o dimensiune aproape egala, cu obrajii. Proportiile echilibrate ale fetei ovale iti permit sa alegi orice model de ochelari vrei.
  • Fata patrata : este caracterizata printr-o frunte puternica si un maxilar mai lat. Pentru ca trasaturile sunt in unghi drept, ochelarii potriviti sunt cei rotunzi sau ovali pentru ca estompeaza din colturile ascutite.
  • Cel mai dificil este sa gasesti ochelari pentru fata in forma de triunghi inversat (inima), cu frunte lata, pometi proeminenti si barbie ingusta. Este important sa probezi mai multe modele pentru a gasi perechea care ti se potriveste.  In general, se potrivesc ochelarii de dimensiuni reduse.
  • Fata rotunda este descrisa ca avand lungimea cat si latimea  egale, acestea fiind caracterizate prin curburi largi, foarte putin ascutite. Persoanele cu fata rotunda ar trebui sa aleaga ochelari cu unghiuri ascutite (patrati sau dreptunghiulari) pentru a le accentua si defini trasaturile sau modele cu lentile alungite, in lateral.
  • Daca ai fata alungita , cu trasaturi ascutite, prea lungi, lasate, incearca sa-ti iei ochelari cu lentile dreptunghiulare sau ochelari tip „pilot”.

Pasul 2. Este important sa stii care este stilul tau vestimentar pentru ca ochelarii trebuie sa fie in acord cu intreaga tinuta. In comert se gasesc atat ochelari simpli, clasici, care se potrivesc la o tinuta eleganta, cat si ochelari hippie sau sport, perfecti pentru o tinuta estivala, de vacanta. Poti face rabat de la clasicul negru si sa te indrepti catre culori vii, indraznete, cu diverse imprimeuri.

Pasul 3. Un criteriu in alegerea ochelarilor este si nuanta tenului tau. Daca ai pielea deschisa la culoare, alege o pereche de ochelari cu monturi in nuante pale: roz, crem, bej, maron glace etc. Persoanele cu tenul si parul inchis pot opta pentru rame atat pentru rame deschise, cat si inchise. Daca ai pielea bronzata, te poti pune in valoare cu o pereche de ochelari cu rame aurii.

Pasul 4. Cere si o alta parere. In cazul in care esti singur/a la cumparaturi si esti intr-un magazin de specialitate, cere parerea vanzatorului pentru ca acesta va stii sa-ti recomande forma potrivita.

Tips&Triks

  • Daca pierzi sau iei in greutate, forma fetei tale se poate modifica. La fel se intampla si o data cu inaintarea in varsta sau cu o schimbare radicala de look ( machiaj profesionist , tunsoare, operatii estetice etc).
  • Asigura-te ca ochelarii de vedere te protejeaza impotriva razelor ultraviolete si ca rama acestora si lentilele sunt de buna calitate.  Acestia trebuie sa aiba o pozitie corecta, ochiul sa fie centrat in mijlocul lentilei, iar ramele ochelarilor sa fie corect pozitionate pe ureche. Altfel, poti risca sa suferi tulburari de vedere sau leziuni ale pielii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare