Accesorii

#blugi #denim #monograma #initiala #nasturi #personalizare #geanta #genti dama

5 moduri simple de a personaliza o geanta

Iti plac la nebunie lucrurile hand-made si deseori nu te-ai uitat la bani atunci cand ai vazut accesoriul tau preferat. De ce sa ramai doar o impatimita a shoppingului, cand iti poti realiza, pentru sume mult mai mici, propriile tale “comori”? Iata cateva moduri simple prin care poti personaliza o geanta.

1. Ataseaza nasturi

Ofera gentii tale un look nou, jucaus si indraznet. Ataseaza-i cat mai multi nasturi, de diferite marimi si culori. Ai nevoie doar de o geanta diun panza, simpla, pe care o poti achizitiona, de exemplu din Ikea, la pretul de 5 lei. Achizitioneaza nasturii doriti si ataseaza-i de-a lungul uneia dintre fetele gentii, dar si pe bareta.

Pentru un efect inedit, foloseste nasturi de diferite culori. Daca doresti sa asortezi gentuta la o anumita tinuta, atunci utilizeaza nasturi de aceeasi culoare. Important este sa indraznesti si sa te joci cu imaginatia si formele.

Acest procedeu este ideal si atunci cand vrei sa reconditionezi o geanta mai veche. Daca ai cumva un articol preferat, care este insa un pic deteriorat, acopera-i suprafata cu nasturi si va arata ca nou.

2. Imprima frunze de toamna

Pentru ca toamna se apropie cu pasi repezi, trebuie sa fii in tendinte. Asadar, personalizeaza-ti gentuta folosind imprimeuri de toamna . Ai nevoie de materialul de baza, o geanta din material textil, simpla, vopseluri pentru textile si frunze nedeteriorate.

Alege frunze intregi, care nu se vor deteriora imediat ce le vei lua in mana. Acestea vor constitui “stampila” cu care vei imprima geanta. Imprastie vopseaua uniform pe partea cu nervuri a frunzei.

Aseaza frunza pe geanta, pozitioneaza peste aceasta un servetel din hartie apoi o suprafata tare, ca o carte, pentru a imprima modelul fara greseli sau ezitari.

Lasa suprafata sa se usuce, iar apoi calc-o pe cealalta parte a materialului, dupa ce vopseaua s-a uscat complet.

3. Personalizeaza geanta cu pozele celor dragi

Nu iti ascunde pozele de familie in portofel, ci scoate-le in evidenta printr-un mod original. Imprima la un centru specializat poza da preferata, pe suprafata unei genti simple. Daca nu vrei sa iti expui familia in vazut tuturor, apeleaza la cele mai dulci imagini ale animalelor tale de companie.

4. Ataseaza-ti monograma

Nu trebuie sa stie toata lumea cum te cheama, insa te poti face remarcata printr-o geanta cu monograma. La urma urmei, cam cate genti ai vazut, inscriptionate cu un astfel de simbol?

Asadar, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa printezi pe o foaie de hartie, la o dimensiune cat mai mare, initiala ta, in fontul pe care il preferi.

Decupeaz-o si si foloseste-o drept sablon pentru a obtine aceeasi initiala, dar din material. Ataseaza litera gentii si ai obtinut propriul tau accesoriu personalizat. Poti realiza aceeasi monograma, insa conturand litera din nasturi de diferite dimensiuni.

5. Realizeaza flori din denim

Cu siguranta ai pe acasa o pereche de blugi uzati, pe care nu o mai folosesti. Taie cateva fasii pe care le vei folosi la realizarea florilor. Cu cat fasiile vor fi mai groase, cu atat florile vor fi mai inalte.

Capatul fasiei va fi centrul florii, si de asemenea, punctul in jurul caruia vei roti restul de panglica, astfel incat sa realizezi forma unei flori.

Cu ajutorul unui ac gros, sau al unui ac de siguranta, fixeaza forma oibtinuta, astfel incat sa nu se destrame. Ataseaza floarea de geanta folosind tot un ac de siguranta.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului