Accesorii

#banane #miere #sampanie #handmade #tratament par #masca par

3 tratamente inedite pentru par, pe care le poti face singur acasa

Toamna este anotimpul in care trebuie sa acorzi o mai mare ingrijire parului tau. Dupa o vara in care podoaba ta capilara a fost supusa razelor solare sau diverselor saruri sau alte substante din mare ori piscine, la inceput de toamna parul tau are nevoie de hidratare. De asemenea, frigul, ploia si vantul iti pot degrada parul, lasandu-l tern, slabit si fara stralucire. Iata cateva tratamente de par ieftine, homemade, pe care le poti face la inceput de toamna:


1. Masca de par cu banane

Daca parul tau este foarte fin si fragil, acesta are nevoie de intarire la inceput de toamna. Fa-ti o masca de par bogata in proteine din banane. Amesteca doua galbenusuri de ou cu doua banane coapte, trei linguri de miere si o cana de ulei de masline. Intinde masca pe par, de la radacina pana la varfuri, si las-o sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste-ti parul cu apa calduta. Efectul sau se mentine pana la prima samponare.


2. Miere si melasa pentru parul uscat

Daca parul tau este uscat si lipsit de stralucire, trebuie neaparat sa rezolvi aceasta probleme inainte de sosirea sezonului rece.

Prepara-ti o masca din melasa si miere si vei scapa rapid de parul uscat. Amesteca o jumatate de ceasca de melasa sau sirop de artar cu 1/4 ceasca de ulei de masline, patru linguri de miere, doua banane, jumatate de cana de apa, patru linguri de suc de lamai si doua linguri de faina.

Imparte parul in patru sectiuni si intinde aplica aceasta masca in mod egal pe toata suprafata parului. Las-o sa actioneze aproximativ 45 de minute, apoi indeparteaz-o cu apa calda. Aceasta masca nu doar ca va oferi stralucire si un aspect sanatos parului tau, ci il va face si foarte usor de coafat.


3. Schimba-ti nuanta parului cu sampanie

Daca vrei sa iti schimbi nuanta parului, insa nu vrei sa folosesti vopselele din comert, care contin foarte multe chimicale ce dauneaza parului tau, atunci poti apela la sampanie sau la sucul de afine. Acestea au efect in special in cazul persoanelor blonde. Toarna-ti suc de afine pe par, lasa-l cateva minute sa actioneze, apoi usuca-ti parul. Vei obtine o nuanta de rosu pal, foarte naturala.

Daca vrei sa obtii un blond de aur, toarna-ti peste parul umed sampanie, intinde-o pe intreaga suprafata a parului cu un pieptene si las-o sa actioneze cel putin 30 de minute.



Sursa foto: socialcafemag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare