Accesorii

#diamante #bijuterii #bijuterii diamante

Sunt bijuteriile cu diamante o investitie buna?

Daca pui aceasta intrebare cuiva din generatia veche, te va privi incruntat(a). Si pe buna dreptate caci, pentru mult timp, aurul galben, solid, de cea mai mare puritate, a fost considerat cea mai buna optiune de investitie. Bijuteriile decorate cu pietre pretioase folosesc, de regula, aur cu mai putine carate, cum ar fi 18ct sau 14 ct. Evident, aceste bijuterii nu au fost in atentia investitorilor educati. Pe de alta parte, au evitat sa isi cheltuie banii pe orice altceva decat aur pentru ca acesta era modelul pe atunci. Insa oamenii s-au schimbat, la fel si modelele lor de investitii.

 

Vrei sa cumperi bijuterii cu diamante pentru a face o investitie buna? Aceasta este o decizie inteleapta, mai ales ca in ultimii ani diamantele au inregistrat o apreciere constanta a pretului. In comparatie cu aurul, diamantele au crescut in popularitate printre investitori in ultimii ani. Iata care sunt factorii principali:

Marimea: Spre deosebire de lingourile de aur, diamantele nu ocupa prea mult spatiu. O bijuterie cu diamante, indiferent de marimea ei, costa dublu sau triplu fata de bijuteria de aur cu aceleasi dimensiuni. Asta inseamna ca bijuteriile decorate cu diamante, cu ar fi bratarile si colierele sau pandativele, sunt optiuni bune pentru investitii.

Depozitarea: marimea mica asigura stocarea usoara. Bijuterii cu valoare mare poti fi stocate intr-un seif mic. De asemenea, bijuteriile cu diamante sunt o investitie pe care proprietarul o vede, o simte si o poarta. Ca rezultat, multi oameni considera diamantele mai sigure decat actiunile la bursa sau alte investitii digitale.

Durabiltiatea: Aceasta caracteristica a diamantelor este un alt avantaj pe care ele il au in mod natural. Diamantul este cel mai dur material de pe Pamant. Poti fi sigur(a) ca nimic nu se va intampla cu el. Nu trebuie sa iti faci griji ca bijuteriile cu diamante se vor deteriora atata timp cat le ingrijesti. Asta inseamna ca poti purta bijuteriile in care ai investit si sa te bucuri de ele atata timp cat vrei.

Asigurarea: Daca ti-e teama ca se pierd, le poti asigura. Diamantele nu sunt afectate de inflatie, la fel ca aurul, argintul si proprietatile imobiliare. Spre deosebire de alte bunuri fizice, bijuteriile cu diamante sunt mai usor de transportat si mai durabile.

Asadar, bijuteriile cu diamante reprezinta o optiune buna pentru investit. Iata care sunt regulile de baza atunci cand vrei sa le achizitionezi:

Principiile de baza: Trebuie sa intelegi elementele de baza precum claritatea, taietura, caratele si culoarea. Cu cat are mai putine imperfectiuni, cu atat este mai mare claritatea. Taietura diamantului se reflecta in stralucirea sa. Caratele masoara greutatea unui diamant. Culoarea se refera, mai degraba, la lipsa ei; ci cat un diamant este mai alb sau transparent, cu atat este mai valoros.

Stabileste un buget: Abia dupa ce ai inteles elementele de baza poti stabili un buget pe care vrei sa-l investesti in bijuteriile cu diamante. Mediul online iti permite sa compari preturile de la diferiti bijutieri. Discuta cu ei si asigura-te ca poti cumpara numai diamante certificate. Bijuteria Exquisite comercializeaza bijuterii cu diamante analizate atent si certificate la cele mai prestigioase institute de gemologie din lume, GIA si IGI. Certificarea unui diamant este importanta atat cand il cumperi cat si cand il vinzi.

Bijuteriile cu diamante ca si investitie prezinta multe oportunitati, atata timp cat inveti cate ceva despre ele. Sunt o investitie frumoasa, daca nu le cumperi ca sa le vinzi imediat, si iti ofera acces la cele mai frumoase bijuterii din lume.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare