Accesorii

#bijuterii opal #opal #bijuterii #accent bijuterii

Opalul natural – intre mit si simbol al sperantei

Exista mai multe tipuri de opal, cu o frumusete aparte datorita reflexiilor irizate si jocului fascinant de culori datorat fenomenului de interferenta si anume opalul cristal, opalul alb, opalul negru, dubleta de opal, opalul negru matrice, opalul semi-negru, opalul negru de cristal sau opalul de foc, cel cu nuante de rosu, datorate continutului de cupru. In termeni simpli acestea se pot imparti  in doua grupe mai usor de retinut si anume opal inchis la culoare si opal alb.

Cu culori întrepătrunse, opalul poate fi transparent sau translucid, iar valoarea pietrei este dată în mare măsură de efectul opalescent.

Inel din argint cu opal natural

Inel din argint realizat cu un elegant opal preţios natural, dubletă.

Pandantiv din argint cu opal preţios natural şi perlă de apă dulce

Pandantiv din argint realizat cu un elegant opal preţios natural, dubletă şi o perlă de apă dulce.

Vechii romani au clasat opalul mai presus de toate celelalte pietre preţioase şi au plătit preţuri ridicate pentru acesta, deoarece credeau că aduce lux şi avere. Chiar  Pliniu, celebrul autor şi filozof naturalist, a descris opalul: “având un foc strălucitor de granat (rubin sau granat), purpuriu glorios de ametist, verde smarald ca marea şi toate acele  culori strălucesc împreună amestecat într-un mod incredibil.”

Când Marc Antoniu a dorit să prezinte Cleopatrei un inel cu opal, senatorul Nonius a fugit cu inelul nevrând să renunţe la el.

Grecii antici credeau că opalul conferă daruri de previziune şi profeţie. Theophrastus, cel care a pregătit cea mai veche carte existentă despre pietre preţioase, l-a citat în ea pe prietenul său Onomacritus: “delicatesa de opal îmi aminteşte de un copil iubitor şi frumos”. Alt mit este cel oferit de Zeus, regele grec al zeilor, care de fericire că i-a invins pe titani, a plâns iar lacrimile sale s-au transformat în opale când au atins pământul.

În Asia opalul este considerat simbol al speranţei. Zeiţa indiană a curcubeului a fost atât de frumoasă încât mulţi zei de sex masculin au căutat favoarea ei şi în cele din urmă, ca un act disperat de a scăpa de avansurile lor, ea s-a transformat în opal, purtând culorile curcubeului.

În Evul Mediu, femeile blonde purtau coliere cu opal pentru a-şi proteja părul să nu-şi piardă culoarea şi deasemenea era considerată o piatră care ar putea oferi norocul, deoarece se credea că posedă toate virtuţile fiecărei pietre preţioase şi a cărei culoare a fost reprezentată în spectrul de culori al opalului. 

Aborigenii australieni au înţeles energia şi frumuseţea unică a opalului. Ei l-au denumit “Şarpele Curcubeu” si i-au descris crearea: “Creatorul a luat culorile curcubeului şi le-a pus în piatră pentru a face opalul”. O altă poveste spune cum Creatorul, călătorea pe un drum de curcubeu pentru a răspândi un mesaj de pace pe pământ. Cu fiecare pas, pietrele de sub picioare sale, se transformau în opale ca mici curcubee tangibile.

Se spune că opalul te ajută să-ţi creşti încrederea în propria persoană şi capacitatea de seducţie. Sau te apără în egală măsură de influenţele astrale negative, precum şi de cele telurice sau de deochi şi reprezintă o pavăză şi împotriva afecţiunilor generate de traume şi infecţii, fiind în acelaşi timp benefic pentru văz, auz şi împotriva durerilor de cap. Având un puternic rol protector pentru sănătate, se spune că uşurează naşterea, reglează nivelul de insulină şi este benefic pentru sistemul digestiv, renal şi sangvin, pentru splină, pentru timus, dar şi în caz de febră şi infecţii. Este o piatră care îl ajută pe purtător să-şi scoată la iveală întregul potenţial, îi conferă farmec şi frumusete, carismă şi încredere în propria persoană si, nu în ultimul rand, noroc şi bogăţie, energie fizică şi relaxare.

Te ajută totodată să scapi de instabilitatea emoţională, de stările tensionate, de încordare şi nervozitate, sau să eviţi atitudinile ciudate, bizare şi extravagante, respectiv oscilaţiile temperamentale. Şi nu numai să eviţi stările negative, ci să te bucuri în locul lor de dragoste, de trăirile romantice, dar şi de succesul material.

În concluzie, purtând bijuterii din argint cu opal veţi putea evita stările negative şi vă veţi bucura de dragoste, de trăirile romantice, dar şi de succesul material. Protectoare şi romantice, pietrele de opal le puteţi găsi în cele mai rafinate bijuterii.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorită experienţei de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Accent Bijuterii
www.accentbijuterii.ro
021 317 41 11

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare