Accesorii

# povesti pictate #genti unicat #armina popeanu #genti pictate #lyria

Inedit. Genti pictate cu povesti inspirate din arhitectura populara

Ziua Universala a Iei a inspirat un tanar designer roman sa creeze o linie de genti speciala, dedicata celei mai iubite piese a portului popular romanesc. Astfel, Armina Popeanu a creat povesti pictate care reproduc simboluri si peisaje din regiuniunile georgrafice ale Romaniei, reprezentative si usor de recunoscut. 

Pentru al doilea an consecutiv, Lyria lanseaza o colectie speciala dedicata zilei in care celebram piesa centrala a portului popular românesc. Peisajele feerice ale Deltei Dunarii, macii Dobrogei sau elemente arhitecturale – simbol, cum ar fi Coloana Infinitului, Manastirea Voronet sau Castelul Huniazilor, se regasesc pictate pe gentile manufacturate in inima Transilvaniei.

„Am realizat aceasta colectie la cererea clientilor nostri, care si-au exprimat dorinta de a repeta experienta colectiei de anul trecut, RomanIA. De data aceasta inspiratia a venit din arhitectura vernaculara, libera bogata, expresia culturii unei comunitati”, a explicat Armina Popeanu, designer si fondator Lyria.

Noua colectie va fi disponibila online, pe www.lyria.ro, incepând cu 20 iunie si va reuni piese cu simboluri reprezentative pentru sapte regiuni ale tarii. Preturile sunt cuprinse intre 489 si 599 lei. Alaturi de colectia Ethnos, a fost prezentata si colectia Lyria SS17 – Celebrate Life. Aceasta a imbinat elemente florale spectaculoase cu mandale pline de simboluri. 

Armina Popeanu, arhitect de profesie, a inceput sa „scrie” povesti in urma cu aproape trei ani. Pentru a asigura calitatea exceptionala a produselor Lyria, dar si pentru a respecta intocmai cerintele clientilor, brandul a achizitionat o fabrica de profil. Astfel, gentile produse la fabrica din inima Transilvaniei sunt o creatie 100% proprie, originala, in spatele brandului stând creativitatea Arminei Popeanu si indemânarea echipei cu o experienta de peste 15 ani in manufactura de profil. Pictura se executa manual pentru fiecare produs in parte, cu vopseluri si lacuri speciale, care asigura o durata de viata a produsului de 3-5 ani in conditii optime.

Alaturi de gentile Lyria, a luat nastere si brandul Desirette, unde modelele alese exprima viziunea arhitecturala a designerului asupra accesoriilor create, impletind texturi speciale de piele, cu linii elegante, clare, simple, dedicate femeilor independente, sofisticate, cu atitudine.

Foto: Sorin Antonescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului