Accesorii

#Marc Jacobs #louis vuitton #designer

Doua branduri de top din fashion se despart. Motivele ascunse ale "divortului"

Designerul Marc Jacobs a parasit celebrul brand Louis Vuitton, dupa o colaborare ce a durat 16 ani. Informatia a fost confirmata, miercuri dimineata, atat de patronul grupului LVMH, Bernard Arnault, cat si de Marc Jacobs si de asociatul sau, Robert Duffy.


Zvonuri inca din vara

Zvonurile ca Marc Jacobs vrea sa paraseasca casa de moda Louis Vuitton au aparut inca de la inceputul lunii iunie 2013. De asemenea, tot in acea perioda s-a vehiculat ca locul sau va fi luat de Reed Krakoff's sau de Vevers Stuart.

O sursa din cadrul casei de moda a declarat ca decizia este deja luata si ca nimeni nu mai poate da inapoi, deoarece contractul nu mai poate fi reinnoit. Aceeasi sursa a marturisit ca un alt posibil inlocuitor al celebrului designer ar putea fi si Nicolas Ghesquiere, care a incheiat contractul cu casa Balenciaga in noiembrie 2012, dupa o colaborare care a durat 15 ani.


16 ani de succes

Creatorul de moda american Marc Jacobs a petrecut 16 ani in cadrul companiei si a contribuit intens la dezvoltarea acestei marci, transformand-o intr-un brand mondial, care genereaza mai mult de sapte miliarde de euro anual.

Marc Jacobs si-a prezendat, miercuri, si ultima colectie sub numele Louis Vuitton.


Motivele plecarii

Principalul motiv pentru care Marc Jacobs ar fi luat aceasta decizie ar fi faptul ca designerul vrea sa isi deschida propria afacere. De aceea se pregateste pentru lansarea unui IPO (licitatie de actiuni dechisa publicului general, prin care o companie privata devine una publica). Noua companie este detinuta partial de LVMH, Robert Duffy si Marc Jacobs.

La aceasta strategie de a deveni branduri publice au apelat si alte case de moda de renume. Prada, de exemplu, a strans, in urma unei decizii similare 2,14 miliarde de dolari in cadrul primului IPO. Michael Kors a facut si el mare tam-tam cu un IPO, care a strans 944 de milioane de dolari. In ultima vreme, branduri precum Burch, J Brand, Valextra sau Furla au fost desemnate viitoarele mari IPO in moda.

Sursa foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului