Accesorii

#mentinere bijuterii #diamente #stralucire #bijuterii

Cum sa-ti mentii bijuteriile cu diamante mereu stralucitoare?

Se spune ca un diamant este pentru totdeauna si, mai mult decat atat, te-ai astepta sa fie mereu stralucitor, mai ales daca este vorba de diamantul ce se afla pe inelul de logodna. Atunci de ce dupa un anumit timp chiar si cea mai frumoasa bijuterie cu diamante parca isi pierde din farmecul de la inceput si nu mai arata ca cele din magazine?

Iata ce spun cei de la Diamag.ro - magazinul specializat in inele de logodna

Diamantul este stralucitor pentru ca reflecta si refracta lumina intr-un fel special. In momentul in care pe suprafata lui apar impuritati, care pot fi urme de sapun sau crema, de exemplu, toate aceste proprietati se schimba si diamantul isi pierde mult din stralucire.

Cum ii poti reda stralucirea?

Solutia profesionala consta in curatarea bijuteriei cu un aparat special, care foloseste unde de sunet cu o frecventa inalta pentru a agita un lichid. Aceasta agitatie disloca substantele care adera pe suprafata diamantului sau a aurului si are avantajul ca bijuteria este curatata in profunzime, chiar si in locurile inaccesibile in mod mod obisnuit, cum ar fi de exemplu in spatele diamantelor.

Desi se gasesc de cumparat aparate de ultrasunete pentru uz casnic, nu recomandam folosirea unui astfel de aparat acasa, pentru ca procesul poate dizloca de la locul lor diamantele mici, care se pot desprinde.

In schimb, puteti duce bijuteria la curatat cu ultrasunete intr-un atelier de bijuterii, unde exista personal calificat, care poate fi atent la montura sau poate refixa diamantele, in cazul in care montura lor a fost slabita.

Un alt lucru care poate face ca inelul de logodna din aur alb sa nu mai arate la fel ca la inceput este o usoara ingalbenire a lui. Acest aspect este relativ normal dupa un anumit timp, deoarece culoarea naturala a aurului alb este alb-galbui, iar albul stralucitor pe care il vedem pe deasupra este dat de fapt de placarea cu rodiu. Nici acesta nu este un motiv de ingrijorare, placarea cu rodiu este o procedura relativ simpla, rapida si se poate face contra unei sume de pana la 100 de lei in aproape orice atelier de bijuterii.

Un inel de calitate rezista o viata

Diamantul este una dintre cele mai dure substante de pe pamant si nu se va zgaria niciodata, spre deosebire de imitatii, cum ar fi zirconiul. Aurul in schimb, este un metal relativ moale, de aceea se poate zgaria atunci cand intra in contact cu metale mai dure decat el, cum ar fi de exemplu, o clanta de metal.

Un inel de logodna de calitate superioara este menit sa dureze o viata, iar sina lui este destul de groasa, astfel incat sa reziste la multiple reploisari, proces prin care se ia un strat foarte subtire de aur de la suprafata. Dupa acest proces, inelul va arata ca nou.

Daca nu vrei sa-ti bati capul cu toate aceste lucruri, inainte sa iei decizia de a cumpara inelul ar trebui sa intrebi la magazin si de serviciile post cumparare care vin impreuna cu aceasta bijuterie. La Diamag.ro, de exemplu, ai astfel de servicii gratuite timp de 5 ani de zile, in care poti aduce inelul pentru curatare profesionala sau refinisare ori de cate ori ai nevoie.

Cum poti curata inelul acasa?

Desi pentru repolisare si rerodiere este neaparat necesar sa vii cu inelul intr-un atelier de bijuterii, exista o operatiune simpla si eficienta prin care poti sa redai stralucirea diamantului, chiar de la tine de acasa. Iata ce trebuie sa faci: amesteca intr-un vas cu apa calda o solutie degresanta cu detergent de vase. Lasa inelul la inmuiat in aceasta solutie timp de cel putin 30 de minute. Cu ajutorul unei periute (poate fi si o periuta de dinti), curata diamantul cat mai temenic.

Rezultatele vor fi foarte bune, aceasta solutie este aproape la fel de eficienta ca o curatare profesionala, fiind totodata la indemana si rapida. Totusi, nu este recomandat sa fierbi inelul. Desi s-ar curata foarte bine, datorita vibratiilor pe care le produce apa cand fierbe, inelul se poate freca de peretii vasului si s-ar putea matui.

Asadar, stralucirea unui inel este un aspect care nu trebuie sa se piarda niciodata, iar pentru a avea parte de cele mai bune rezultate trebuie sa se apeleze la o echipa profesionista.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare