Accesorii

#hand-made #bijuterii #colier #tul #accesorii

Cum sa realizezi un colier din tul

Tulul este un material inca la moda, folosit atat pentru imbracaminte, cat si pentru diverse accesorii. Preturile acestora nu sunt deloc modeste, insa adevaratele fashioniste nu tin cont de nimic atunci cand vine vorba de farmec si gratie. Incearca sa iti confectionezi si tu accesorii cu stil, avand la baza tulul. 

 

 

Ai nevoie de:

  • Panglici din tul
  • Sarma pentru bijuterii
  • Incuietoare
  • Foarfeca 

Pasul 1. Taie fasiile pentru material

Pentru a obtine un efect interesant, ar trebui sa folosesti fasii de mai multe dimensiuni, astfel incat capetele colierului din tul sa fie mai inguste, iar mijlocul sa fie mai lat. Asadar, taie din material fasii de diferite dimensiuni, cate doua de acelasi fel.

Prinde-le cu o agrafa in stil acordeon, asa cum obisnuiai sa impaturesti si hartia pentru evantaie atunci cand erai mic. In felul acesta, eviti sa le incurci si sa le rupi.

Pasul 2. Aseaza tulul pe sarma de bijuterii

Stabileste ce dimensiune doresti sa aiba colierul si taie atata sarma cata ai nevoie. Strapunde usor fasiile de tul cu ajutorul acesteia. Nu este nevoie sa desfaci agrafa in momentul in care incepi sa insiri fasiile de tul, pentru ca altfel risti sa se desprinda inainte ca tu sa fi introdus intreaga bucatica de material.

De asemenea, organizeaza inainte ordinea de asezare a materialului. Tine minte faptul ca bucatile mai late se vor afla in mijloc. Introdu-le mai intai pe acestea, apoi aseaza de o parte si de alta restul de material, pana cand obtii forma dorita.
 

Pasul 3. Ataseaza incuietoare

Poti achizitiona atat sarma pentru bijuterii, cat si incuietoarea, din magazinele  specializate in accesorii. De asemenea, exista fire de sarma care au deja o incuietoare atasata. Daca vrei sa iti personalizezi modelul pana in cel mai mic detaliu, achizitioneaza incuietarea separat. Ataseaz-o sarmei cu ajutorul unui cleste.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului