Accesorii

#pantofi #original #pantofi pictati #incaltaminte #balerini #sandale #tenisi #adidasi #desen

Cum sa pictezi o pereche de incaltaminte

Daca iti doresti pantofi originali, insa nu ai reusit sa gasesti modelul ideal, atunci a sosit timpul sa iei atitudine. Cumpara o pereche de incaltaminte in culori simple si joaca-te cu imaginatia ta. Rezultatul? Picioarele tale vor atrage toate privirile.

 

 

Pasul 1. Alege incaltamintea dorita

Incaltamintea va fi baza creatiei tale. Alege perechea de incaltaminte pe care doresti sa o “transformi”: balerini , tenisi, adidasi, papuci, din materiale textile , plastic sau piele. Important este ca aceasta sa aiba o culoare uniforma, pentru ca tu sa poti veni cu detaliile.

Pentru o transformare radicala, alege o pereche de incaltaminte de culoare alba. Daca doresti sa pui doar cateva accente, orice tonuri sunt binevenite.

Pasul 2. Deseneaza o schita

Inainte de a trece la aplicarea culorilor, trebuie sa stii dinainte ce model ti-ai dori sa realizezi pe incaltaminte. Nu trebuie sa reproduci neaparat rezultatul final, dar deseneaza cel putin o schita orientativa. Tine minte ca ai o singura sansa de a realiza pe material acest desen, pentru ca pigmentii pentru textile se usuca foarte repede si nu mai ai cum sa indepartezi eventualele greseli.

Daca nu ai inspiratie, cauta poze in albume, pe internet sau inspira-te din preferintele tale. Poti trece de la simple forme geometrice la adevarate opera de arta . Tot ce conteaza este sa iti lasi imaginatia sa zboare.

Pasul 3. Achizitioneaza-ti culorile

Daca ai o idee despre ce anume vrei sa imprimi pe incaltaminte, este timpul sa iti alegi culorile. In functie de dificultatea modelului pe care doresti sa il realizezi, poti alege culori pentru textile sub diferite forme, de la tuburi la markere, tonuri simple sau sidefate.

Daca ai nevoie sa acoperi cu pigment o suprafata mai mare, atunci opteaza pentru tuburi. Detaliile le poti sublinia cu precizie cu ajutorul markerelor cu varf subtire.

Pentru a prelungi durabilitatea modelului pe care il vei realiza, alege si un fixativ pentru culori textile.
Atentie la consistenta culorilor. Poti intampina dificultati la aplicare daca folosesti o textura prea apoasa. Testeaza materialele inainte de a le cumpara, pentru a observa care este puterea acestora de acoperire.

Pasul 4. Defineste conturul

In functie de cat de mult te pricepi la desenat, foloseste un creion, o pensula sau un marker permanent pentru a realiza conturul formelor dorite pe incaltaminte. Daca esti incepator si iti mai tremura mana cand desenezi, atunci nu utiliza un marker permanent, pentru ca iti va fi mai greu sa indepartezi greselile. Un creion vizibil sau o culoare pe baza de apa, care se poate sterge, ar putea fi solutia pentru tine. Pentru cei mai siguri si curajosi, markerul cu varf subtire este ideal pentru realizarea schitei.

Desenarea conturului cere multa rabdare, intrucat ai nevoie ca ambii pantofi sa aiba modele identice. Asadar, investeste timp si verifica in mod constant daca modelul pe care il realizezi corespunde atat schitei, cat si desenului de pe celalalt pantof.

Pasul 5. Coloreaza

Acum este iarasi momentul sa iti lasi imaginatia sa zboare. Utilizeaza mai intai culorile deschise, pentru ca eventualele greseli se pot acoperi usor cu pigmentii mai inchisi la culoare. Lasa modelul sa se usuce si aplica apoi lacul protector. Ar fi indicat ca pantoful sa fie lasat la uscat aproximativ 3 -4 zile. De asemenea, aplica lacul protector intr-un strat subtire, pentru a evita surplusul si eventuala deteriorare a modelului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului