Accesorii

#pietre pretioase #perle #argint #aur #curatarea bijuteriilor #curatate #bijuterii

Cum sa iti cureti bijuteriile

Bijuteriile curatate cu regularitate isi pot mentine stralucirea pe care o aveau atunci cand le-ai luat din vitrina bijutierului daca din cand in cand le cureti corespunzator. Bijuteriile de aur, argint sau pietrele pretioase pot arata mereu ca noi daca le acorzi putina atentie. Nu este vorba de un procedeu greu sau care sa necesite mult timp, ci de o curatare usoara cu produse pe care le ai in casa ta.

 

Cum se curata bijuteriile de aur

Aurul nu isi pierde stralucirea, insa isi poate schimba un pic textura pentru ca aduna praf, transpiratie sau alte substante. Tocmai de aceea, aurul se curata destul de usor, fara sa depui un efort prea mare.

Asadar, tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cateva picaturi de detergent lichid de vase cu putina apa fierbinte si sa lasi aurul in solutia rezultata timp de 20 de minute. Scoate apoi bijuteriile, clateste-le si sterge-le cu o carpa moale (eventual piele de caprioara), iar apoi lasa-le sa se usuce pe un servetel.

O alta solutie de acest gen se obtine dintr-o cana cu apa fierbinte in care sa pui o lingurita de bicarbonat. Lasa bijuteriile in amestecul rezultat timp de 20 de minute, clateste-le si lasa-le la uscat.

O metoda mai rapida pentru curatarea aurului este stergerea cu o carpa moale imbibata in alcool medicinal. Acesta curata metalul si indeparteaza toate rezidurile.

Atentie! Scoate bijuteriile de aur in momentul in care intri la dus, cand speli rufe sau oricand exista posibilitatea ca acestea sa ia contact cu apa cu clor.

Cum se curata bijuteriile de argint

Bijuteriile de argint sunt mai usor de curatat, astfel ca pot fi introduse intr-o solutie rezultata din apa fierbinte, detergent de vase si bicarbonat. Se lasa timp de 25 de minute, se clatesc dupa care se perie cu pasta de dinti cu ajutorul unei periute.

Alta metoda putin mai complicata este urmatoarea: amesteca doua linguri de bicarbonat, doua linguri de sare, doua linguri de detergent si jumatate de litru de apa, iar rezultatul se pune intr-o oala ai carei pereti au fost tapetati cu folie de aluminiu . Aceasta se pune pe foc si se adauga bijuteriile, imprastiate pe fundul recipientului. Lasa solutia sa fiarba timp de un minut, iar apoi scoate bijuteriile si clateste-le bine cu apa rece pentru a indeparta urmele de sare sau detergent. La final sterge bijuteriile cu o carpa moale.

 

Cum se curata perlele

Bijuteriile cu perle se curata simplu, doar cu o bucata de panza umezita in apa pentru a indeparta urmele de transpiratie, praf sau machiaj.

 

 

Cum se curata pietrele pretioase

Pentru acestea nu exista un mod standard de curatare, ca in cazul metalelor pretioase pentru ca sunt mult prea sensibile. Daca totusi vrei sa indepartezi urmele de praf sau alte reziduri care le iau din stralucire, baga-le sub jetul de apa rece, iar apoi sterge-le cu o carpa moale.

 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului