Accesorii

#geanta #genti #posete #tendinte genti #modele genti

Cum sa alegi o geanta

Geanta este un accesoriu care poate schimba foarte mult o tinuta. Din acest motiv este recomandat sa acorzi atentie unor detalii care conteaza mai mult decat crezi in alegerea acesteia. Iata care sunt acele detalii.


Stilul personal

Daca stilul tau personal este casual, atunci ai la dispozitie o serie nelimitata de . Poti alege intre genti de mana (gen plic), genti de umar sau genti stil postas. Daca totusi ai un stil mai elegant, opteaza pentru gentile si posetele cu accesorii metalice, pentru cele lacuite sau din .

Marimea

Este important sa geanta in functie de numarul lucrurilor fara de care nu poti pleca niciodata de acasa. De exemplu, daca in general ai in geanta doar portofelul, telefonul si ochelarii de soare, o geanta de dimensiuni reduse este perfecta pentru tine. Pe de cealalta parte, atunci cand nu pleci niciodata la drum fara jumatate din trusa de cosmetice, pastile impotriva durerilor de cap, absorbante , agenda, doua telefoane mobile si doua randuri de chei... ar fi bine sa optezi pentru o geanta XXL.

Compartimentarea

Cu cat este mai bine compartimentata, cu atat geanta ta iti va face fiecare zi mai usoara. In momentul in care ti-ai "aruncat" toate obiectele personale intr-o geanta fara compartimente te vei confrunta cu situatia in care nu gasesti lucrurile de care ai nevoie decat dupa minute bune de cautare.

Cauta o geanta cu 2 - 3 compartimente si cel putin un buzunarel separat pentru telefonul mobil si eventual pentru chei.

Culoarea

Alegerea culorii trebuie facuta in functie de mai multe aspecte. In primul rand trebuie sa ai in vedere sezonul in care te afli si culoarea hainelor pe care le imbraci in perioada respectiva. Totusi, in aceasta iarna ar fi bine sa alegi o geanta in nuante de maron , bleumarin sau gri inchis. Acestea se vor putea asorta cu usurinta hainelor pe care le imbraci in sezonul rece.

Materialul

Materialul unei genti este foarte important. In principiu, majoritata celor care se gasesc acum in comert sunt fabricate din piele naturala, piele sintetica sau panza. Cele din urma sunt potrivite doar pentru vara, asa ca evita-le in perioada toamna-iarna. Acum poti opta pentru piele naturala sau sintetica, in functie de buget si de cat de mult iti doresti sa porti geanta respectiva. Daca te plictisesti repede de genti, cel mai simplu este sa optezi pentru ultima varianta - acestea au un pret mai mic si arata foarte bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului