Accesorii

#centura #moda #accesorii #stat

Centura, un accesoriu chic vara aceasta

Centura sau cureaua este un accesoriu care poate transforma si cea mai anosta tinuta intr-una de mare senzatie. Iar in zilele noastre, nu poti spune ca n-ai de unde alege atunci cand vrei sa-ti achizitionezi o centura. Posibilitatile sunt nelimitate.  Insa, ceea ce trebuie sa stii este ca, daca doresti cu adevarat ca aceasta sa-ti complimenteze silueta, trebuie sa o alegi in functie de forma corpului tau.

Purtata cum trebuie, centura, ca majoritatea accesoriilor de altfel, poate sa sublinieze doar partile bune ale corpului si sa le ascunda pe cele mai putin flatante. Iar pentru a face alegerea buna, tot ce trebuie sa faci este sa experimentezi putin cu dimensiunile si stilurile. Mai jos ai cateva amanunte pe care trebuie sa le ai in vedere, atunci cand te duci la shopping.

Ca o regula generala, trebuie sa stii ca, o centura de latime medie, intre 2,5 cm-5 cm, se potriveste oricarui tip de silueta.  De asemenea, femeile cu un tors alungit, ar fi bine sa poarte centuri „skinny” in timp ce, acelea cu torsul mai scurt, centuri mai late.

In cazul in care stii ca ai trunchiul mai lung, ia in calcul in primul rand locul in care vei pune respectiva centura. Este indicat sa o plasezi undeva la 5 cm sub ombilic. Daca ai torsul mai scurt, incearca sa porti o curea in aceeasi culoare cu outfit-ul pentru a evita segmentarea tinutei.www.elle.comwww.elle.com

Daca ai corpul in forma de para, cel mai bine ar fi sa porti o centura care sa-ti scoata in evidenta talia. Evita sa le porti pe acelea late, in jurul stomacului si indreapta-ti mai degraba atentia spre cele subtiri.

Daca ai o silueta tip clepsidra , cele mai potrivite centuri pentru tine sunt acelea monocromatice si subtiri. De altfel, culorile inchise precum albastru marin, maro sau gri carbune sunt optiuni demne de luat in seama.

Daca vrei sa dai impresia de abdomen micsorat, o centura poate fi foarte utila. In functie de forma corpului tau poti alege diferite modele. In cazul in care ai forma corpului rectangulara, poarta o centura exact sub linia bustului, pentru a da impresia de sani mariti si pentru a distrage astfel atentia de la zona abdomenului.www.fashion-style.becomegorgeous.comwww.elle.com

O centura lata prinsa in jurul taliei poate crea de asemenea acest efect de subtiere. De asemenea, in astfel de cazuri, centurile din piele, precum si culorile inchise sunt o alegere potrivita.

Pentru a echilibra o silueta in forma de mar, trebuie sa-ti indrepti atentia spre sectiunea mediana a corpului.  Aici trebuie sa creezi stabilitate. Pentru asta, ai nevoie de o centura nici prea lata dar nici foarte subtire, pe care sa o porti un pic mai jos de talie. Evita sa porti centurile dedesubtul bustului si indreapta-ti atentia spre cele din piele, matlasate sau cu tinte.

Pentru a inversa efectul unei siluete tip triunghi , o centura lata pentru solduri este accesoriul perfect. Femeile cu aceasta forma a corpului ar trebui sa evite excesul de detalii si sa aleaga culorile deschise pentru partea de jos si culorile inchise pentru partea de sus a corpului.www.theinsider.comwww.theinsider.com

Foto : www.hypebeast.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului