Accesorii

#geanta #stil #moda #modele genti #genti dama #geanta dama

Cele mai hot genti ale sezonului cald

Bogata in culori si forme, cu un design placut si in marea majoritate a cazurilor foarte incapatoare, geanta ramane un accesoriu esential in garderoba unei femei.

Iar atunci cand vorbim de tendintele noului sezon, nu putem sa nu ne raportam si la acest detaliu vestimentar. Astfel, e bine sa stii ca daca vrei sa fii in tendinte in aceasta primavara este cazul sa renunti macar pe moment la geanta neagra sau in culori tari si sa te indrepti spre cele in nuante nude. Sunt un must have al sezonului cald.

 

Aplicatii, imprimeuri si nuante

 

In ceea ce priveste forma, designerii au fost foarte permisivi, oferta fiind generoasa. Insa in segmentul cromaticii, acestia au fost mai zgarciti in optiuni. Astfel, pentru sezonul cald iti poti indrepta atentia spre nuantele de bej, roz pal sau maro deschis insa in niciun caz spre culoriile tari care scot in evidenta prea mult geanta.

Totusi, nu trebuie sa-ti faci griji ca accesoriul tau de zi cu zi va fi cam monoton din cauza monocramiei, aplicatiile precum ciucurii, impletiturile, fundele foarte mari, franjurile sau florile vin sa te scoata din impas. Se pare ca aceste artificii de design vor juca un rol esential in ceea ce priveste tendintele posetelor sezonul acesta.

Ai grija insa sa nu exagerezi cu aplicatiile, elementele vizuale precum capsele sau tintele trebuie sa-ti iasa din cap primavara aceasta, nu mai sunt la moda.

In cazul in care doresti sa evadezi putin din monotomia cromatica pe care ne-o pregatesc designerii, poti opta pentru albastru sau galben. Casele de moda Chanel, Marc Jacobs sau Salvatore Ferragamo au gandit aceste culori pentru doamnele care prefera nuantele tari.

Pentru tinutele de seara, culorile metalice sunt cea mai buna optiune. Ai girja insa, auriul este mai apreciat decat argintiul, asa ca incearca sa-ti indrepti atentia mai mult spre aceasta culoare.

 

Materiale

 

Atat pentru sezonul cald in care ne gasim cat si pentru cel rece ce va veni, o geanta din piele este un adevarat must-have pe care nu trebuie sa-l scapi din vedere.

Fie ca se gaseste sub forma clasica, perforata sau model reptila, in segmentul gentilor, pielea a fost principala sursa de inspiratie pentru colectiile de primavara precum Marc Jacobs, Valentino, Chloe, Marni.

Insa, daca nu esti o fana a gentilor din piele pentru anotimpul cald, poti opta si pentru materialele tari precum inul sau panza cu imprimeuri sau aplicatii florale. Sunt in mare voga primavara aceasta.

 

Forme

 

In ceea ce priveste forma, gentile primaverii vor fi fie patrate, fie dreptunghiulare fie in forma de trapez . Marimea acestora va varia foarte de la foarte mici si discrete, la foarte mari si incaptoare.

Pentru tinutele de zi, cat si pentru cele de seara, plicurile sunt in continuare in topul preferintelor designerilor.
Cele mai la indemana pentru o zi obisnuita, atunci cand mergi la seviciu de exemplu, sunt gentile in varianta XXL, preferabil cu lant detasabil. Lasa posetele mini, stil plic, pentru un cocktail, seara.

Un alt must have al sezonului in ceea ce priveste gentile sunt  cele de mana cu una sau doua barete scurte din lant metalic sau alt material. De altfel, acestea sunt si preferatele vedetelor.

De partea cealalta, gentile stil postas, fie mici si elegante cu un design minimalist fie mari, din material textil, sunt in topul preferintelor designerilor pentru colectiile primavara/ vara 2010 .
 

Sursa foto : www.handbags800.com, www.thebaglady.tv, www.elleuk.com, www.telegraph.co.uk, www.popbee.com, www.fashionstar.org, www.nickysragtales.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare