Accesorii

#pantofi bicicleta #pantofi #bicicleta

Ce pantofi de biciclete sunt ideali cand vrei sa pedalezi

De ceva timp, pedalatul a devenit cel mai nou trend in materie de transport in Romania. Astazi, 5 din 7 romani aleg bicicletele pentru a se deplasa fie in interes de serviciu, fie pentru relaxare. Insa experienta pedalatului poate fi mai placuta nu doar daca alegi biciclete care ti se potrivesc, cat si daca te echipezi corespunzator. In discutia de azi intra si pantofii pentru biciclete, care, cei profesionali, iti pot eficientiza cu pana la 30% pedalatul si te tin departe de febre musculare sau evenimente care ti-ar putea periclita siguranta.

Spre exemplu, Veloteca, unul dintre cele mai mari magazine de biciclete din Bucuresti recomanda ca alegerea pantofilor de ciclism sa se faca in functie de nevoile cotidiene sau de weekend si de tipul de biciclete (de munte, de sosea, de triatlon, de spinning, de podium, de cicloturism de lung parcurs pe timp de iarna). Insa este esential ca inainte de achizitia unei perechi de pantofi pentru biciclete sa ii probezi, sa vezi daca te simti confortabil, calcaiul este tinut ferm, iti lasa pielea sa respire, astfel incat miscarea de rotatie a piciorului din timpul pedalarii sa nu fie nici obositoare, nici sa iti incorseteze prea tare piciorul.

Ce tipuri de pantofi pentru biciclete sunt ideale

In primul rand, uita-te la pret. Daca intalnesti in magazine specializate sau pe site-uri de anunturi cu perechi de pantofi pentru biciclete la un pret prea mic ar trebui sa iti pui un mare semn de intrebare in ceea ce priveste calitatea. Pantofii de top, desi reprezinta o investitie mai mare, iti asigura atat siguranta, cat mai ales un grad sporit de confort si durabilitate in timp. In plus, acestea au si un sistem de prindere care nu preseaza anumite puncte ale labei piciorului si distribuie tensiunea uniform, optimizand transferul de energie.

La polul opus, apar perechile de pantofi pentru biciclete entry-level, care nu se deosebesc prea mult de cei sport obisnuiti. Sunt mai ieftini, insa trebuie sa te interesezi si asupra caracteristicilor pe care le au: talpa dintr-un plastic mai dur, ce poate fi extrem de inconfortabila, mai ales pentru pedalatul pe distante lungi, materiale prin care pielea nu respira si care iti preseaza piciorul.

Un magazin specializat, asa cum este Veloteca, magazin de biciclete Bucuresti, iti ofera o gama diversificata de pantofi pentru biciclete dedicati pentru fiecare tip de activitate:

1. Primii sunt pantofii pentru biciclete de sosea – iti confera un confort sporit in cazul turelor lungi, pentru ca sunt prevazuti cu o talpa perfect rigida si placuta de prindere in pedala iesita in relief.

2. Pantofii pentru biciclete offroad – ideali pentru imbinarea pedalatului cu mersul pe jos, mai ales ca sunt foarte flexibili.

3. Pantofii de ciclism pentru biciclete touring – pe care ii vei regasi la Veloteca sub forma de sandale, tenisi si bocanci; sunt o varianta ideala pentru a combina pedalatul cu mersul pe langa bicicleta.

4. Pantofi de ciclism pentru freeride/downhill – biciclistii avansati ii folosesc pentru coborari rapide cu bicicletele, mai ales ca protejeaza mult mai bine degetele.

5. Pantofii de ciclism pentru triatlon – pot fi rapid incaltati si descaltati, pentru ca au pe calcai o bucla.

Dintre toate marcile de pantofi pentru biciclete din lume, Veloteca iti recomanda Northwave

In primul rand datorita calitatii de care dau dovada pentru ca, imediat cum ii pui in picioare, simti ca sunt foarte confortabili, practici, usori si au un aspect modern, care se potriveste oricarei activitati sau gen.

Fiind un model de top de pantofi pentru biciclete au talpa din Jaws Carbon Reinforced Sole, ce asigura cel mai bun transfer de energie de la picioare, la pedale, apoi la roti. Iar tehnologia Performance Advanced Footbed cu care sunt inzestrate brantul si calcaiul contribuie la confort si performante ridicate pentru ca arcul ergonomic sustine piciorul, oferind o pozitie buna in timpul pedalarii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare