Accesorii

#bijuterii handmade #handmade #bijuterii

Bijuterii handmade - De la manufactura la arta

Si de la artizani la artisti! Cand vorbim de bijuterii handmade, automat vorbim de creatie artistica in adevaratul sens al cuvantului, deoarece nu se pune pret doar pe manopera in sine si pe realizarea in masa a unui produs. Un proces de creatie autentica implica, pe langa lucratura meticuloasa, si viziunea, conceptia sau stilul fiecarui bijutier. Mai mult decat un meserias de duzina care ajuta la producerea accesoriilor pe banda rulanta, fiecare exemplar de bijuterie handmade poarta amprenta creatorului ei.

Asemeni unui tablou pe care un artist plastic il pune la vanzare intr-o expozitie sau pentru care se liciteaza, si artizanii de bijuterii handmade trec oarecum prin aceleasi etape, dintre care ultima, deloc de ignorat, este gasirea unei platforme de comercializare potrivite. Si pentru ca nu vorbim de accesoriile de taraba, ci tintim cat mai sus spre varfurile industriei, site-ul roxannes.ro a cules designerii si artizanii cei mai pasionati, iar reprezentantii au grija sa lanseze constant colectii noi.

Va invitam sa aruncati o privire peste cele mai importante patru aspecte ce diferentiaza bijuteriile lucrate manual de celelalte:

1. Sa incepem cu inspiratia. Acest factor nu se vede ochiul liber, nu este sesizabil, insa de multe ori creatorul de bijuterii handmade cauta, cerceteaza si experimenteaza inainte de a incepe. El nu se va apuca de lucru pana nu e multumit de idee. Bijuteriile lucrate manual nu se rezuma doar la ascultarea instructiunilor.

2. Poate cea mai distincta calitate este fantezia. Deviza de a nu ramane la vechile standarde si de a depasi unele conventii confera inovatie si unicitate. In acest sens, cine nu si-ar dori niste bijuterii unice si irepetabile?

3. Am spus ca fiecare bijuterie poarta amprenta creatorului ei, iar mai departe trebuie sa intelegem ca personalizarea e primul pas spre personalitate. O pereche de cercei personalizati dupa gustul artizanului se traduce prin personalitatea celei care ii poarta.

4. Ajungem si la improvizatie sau curajul de a pune in aplicare idei si concepte noi. Artizanii au capacitatea de a interveni si de a-si adapta bijuteriile pentru colectiile viitoare. 

Trebuie mentionat ca toate acestea sunt in spiritul unei lucraturi atente, incat, in ceea ce priveste structura aliajelor, lipirea pietrelor si prelucrarea metalului, iti vine greu sa crezi ca nu e un proces mecanic de fabicare in serie. Se intampla ca cei care nu sunt complet initiati in arta bijuteriilor sa asocieze lucratura manuala cu imperfectiunile, in ideea ca numai masinaria poate fi perfecta. Tocmai de aceea recomandam site-ul roxannes.ro, unde nu exista reversul medaliei, unde se lucreaza cu cele mai de calitate materiale si ustensile.

E limpede pentru toata lumea. Un astfel de proces dureaza mult mai mult, sa creezi bijuterii handmade dureaza mai mult decat produci bijuterii clasice, insa tocmai asta e o mandrie pentru orice femeie, sa stie ca poarta ceva la care s-a lucrat indelung si cu suflet.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului