Accesorii

#aur alb #bijuterii #platina

Aur alb, eleganta si stil

In ultimul timp, din ce in ce multe femei aleg aurul in detrimetrul celui galben. Aurul alb imita foarte bine si este in acelasi timp mai decat aceasta. Poate fi asortat usor la orice tinuta si nu da aerul acela pretentios, cum se intampla sa o faca cateodata aurul galben.

Din aceste considerente si nu numai, si multi bijuterii s-au reprofilat si au ajuns sa produca mai mult bijuterii din aur alb decat din aur galben sau cel putin, aur alb combinat cu aur galben.

 

Aurul alb e platina ?

 

O problema intalnita aici este ca multa lume confunda aurul alb cu platina, lucru total eronat. Platina este un element chimic care face parte din grupa metalelor platice in timp ce aurul alb este un aliaj intre aur, nichel, paladiu, cupru sau zinc.

Platina face parte din categoria premium in ceea ce priveste bijuteriile, fiind de 1, 5 ori mai scumpa decat aurul. In tot acest timp, aurul alb este doar  o varianta mai convenabila a platinei. Este la fel de stralucitor ca acesta si este montura ideala pentru diamante.

www.greatjewelryguide.com

 

Cum poti deosebi aurul alb de platina?

 

O bijuterie din platina  poate fi usor recunoscuta si asta pentru ca nu are inscriptionat pe interior „K” de la karat, cum are aurul, ci un cu totul alt insemn.  In Statele Unite, platina este marcata cu  „PL” sau „PLAT”, iar in Europa cu un cod: 950 sau PT950.

www.greatjewelryguide.com

 

Avantajele aurului alb

 

• Din cele mai vechi timpuri, aurul alb a fost considerat simbolul elegantei. Acesta este prezent in mai bine de jumatate din creatiile bijuteriilor.
• Este mult mai ieftin decat platina, deci mai accesibil. Un gram de aur alb costa cam jumatate din pretul unui gram de platina.
• Este usor de asortat. Fie ca o porti la o tinuta casuala sau una eleganta, o bijuterie din aur alb iti va adauga acel strop de rafinament de care ai nevoie, fara sa strice imaginea de ansamblu.
• Are un grad marit de reflexie si rezistenta mai buna la uzura.
• Pe acest tip de metal se poate asorta orice fel de piatra, de la diamant, la safir, rubin sau smarald, in timp ce la o bijuterie din aur galben de exemplu nu poti monta decat pietrele colorate.www.greatjewelryguide.com

 

Dezavantajele aurului alb

 

• Asa cum poate fi incurcat cu platina, aurul alb poate fi incurcat si cu fratele lui mai mic, argintul.
• Nichelul existent in aurul alb poate provoca alergii, de aceea, multi prefera sa inlocuiasca acest element cu paladiul.

www.greatjewelryguide.com

 

Foto : www.greatjewlryguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare