Accesorii

#bijuterii femei #accesorii #bijuterii

5 tipuri de bijuterii cu perle pe care orice femeie moderna trebuie sa le aiba

Bijuteriile din perle veritabile au revenit la moda acum cativa ani si au depasit in popularitate chiar si stralucitoarele diamante. Una dintre explicatii este aceea ca femeile moderne ale zilelor noastre isi doresc sa isi poarte bijuteriile lor preferate in viata de zi cu zi, nu numai la ocazii speciale. Nenumarate tinute de tip business arata incredibil de bine atunci cand sunt stilizate cu perle naturale in montaje delicate. Mai mult, chiar si tinutele de tip casual te transforma intr-un model de feminitate atunci cand adaugi un mic detaliu perlat chiar si unei vestimentatii sport.

 

Atunci cand vine vorba despre perle de cultura, trebuie sa recunosti ca bunica ta avea dreptate: astfel de bijuterii reflecta eleganta oriunde le-ai purta. Perlele sunt atemporale, discrete si totusi stralucitoare. Design-urile moderne si metalele pretioase care insotesc bijuteriile cu perle contemporane adauga un plus de sofisticare acestor mici comori naturale. De aceea, expertii in moda considera ca orice femeie trebuie sa aiba cel putin cinci tipuri de bijuterii cu perle pentru orice ocazie. Hai sa vedem impreuna care sunt!

1. Cercei cu perle

O pereche de cercei cu perle se va potrivi oricarei tinute elegante, office sau casual pe care o alegi. Indiferent de tipul lor (cu surub sau cu tortita, de exemplu), ei iti vor da un plus de stralucire sofisticata. Desigur, nu putem ignora nici culoarea perlelor. In general, expertii sunt de acord cu faptul ca perlele albe se pot asorta cu orice tip de imbracaminte alegi.

Stilul tau vestimentar personal va dicta atat culoarea perlei cat si modelul de cercei, dar trebuie sa stii ca perlele albe vor desavarsi o tinuta eleganta de birou si vor stiliza o tinuta de oras cu jeansi si un top modern. Perlele negre si cele aurii sunt luxoase si merg in general cu tinute de seara sau cu taioare si compleuri rafinate pentru intalniri de afaceri.

2. Colier cu perle naturale

Una dintre regulile de baza atunci cand vrei sa porti perle veritabile in timpul zilei este aceea de a nu alatura doua sau mai multe bijuterii cu perle in acelasi timp. Cele mai potrivite combinatii pentru zi sunt cerceii cu inelul sau cerceii cu bratara. Cei mai multi recomanda sa ai un colier cu perle albe, de lungime medie, pentru tinutele de zi, si unul cu perle naturale negre pentru tinutele de seara.

In general, orice tip de colier cu perle poate fi purtat la rochii, tinute cu jeans si camasi sport, taioare de tip office, tinute lejere de vara, sau chiar peste pulovere de iarna pentru un plus de stralucire sic. Colierul cu perle poate fi accesorizat la randul lui cu un lant finut dintr-un metal pretios, dar trebuie sa fii atenta la tipul de haine pe care le alegi si la ocazia cu care le porti.

3. Bratara cu perle

Daca ar fi sa descriem o bratara cu perle veritabile cu un singur cuvant, acela ar fi „discretie”. O bijuterie discreta si luxoasa transforma orice tinuta intr-o adevarata opera de arta. Ca regula, daca porti o bratara cu perle in timpul zilei, nu purta si un inel cu perle in acelasi timp – mai ales daca tinuta ta este mai mult casual-sic decat office-elegant.

Specialistii in moda si accesorii avertizeaza insa ca este obligatoriu sa ai o manichiura impecabila atunci cand porti o bratara cu perle pentru ca privirile tuturor vor fi atrase spre mainile tale. Pentru un look modern si tineresc, poti sa alaturi langa bratara cu perle si cateva bratari fine cu zale, din piele, sau din alte materiale.

4. Inelul cu perle

La prima vedere, inelul cu perle este o bijuterie pe care mai degraba o primesti (inelele de logodna cu perle sunt in zilele noastre unele dintre cele mai populare bijuterii) decat o cumperi, dar te-ai insela. Inelele cu perle au marele avantaj de a fi mult mai versatile decat inelele cu alte pietre pretioase. Iti poti alege un inel cu perla intr-o montura feminina si clasica, sau, din contra, unul care sa iti puna in valoare personalitatea rebela si neconstransa de conventii – cu alte cuvinte un inel cu design ultra-modern.

5. Bijuterii pentru mireasa

Perlele sunt la ora actuala cele mai ravnite bijuterii pentru mireasa. Daca ai auzit ca nu ar trebui sa porti perle la nunta pentru ca reprezinta lacrimi, reverifica aceste mituri. De fapt, perlele sunt printre primele optiuni atunci cand vine vorba despre nunti, deoarece le poarta femeilor noroc. In categoria bijuteriilor de nunta poti gasi unele dintre cele mai elegante si sofisticate perle veritabile, in design-uri spectaculoase. In general, la nunta se prefera seturile cu perle naturale.

Acestea contin de obicei o pereche de cercei cu perle, un colier si o bratara. Daca si inelul tau de logodna este cu perla, atunci poti sa consideri ca ai o colectie completa de bijuterii cu perle. Un set de astfel de bijuterii este insotit de metale pretioase, monturi unicat si mare versatilitate. Poti purta piesele impreuna sau separat, le poti combina in ce stiluri vrei si poti arata diferit si special in fiecare zi!

Tu porti bijuterii cu perle naturale? Care sunt tipurile tale de perle veritabile preferate?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului